Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  01.07.2002  10:45

Tretze anys de ràdio catalana a Melbourne

Men?ame
 

El programa de Radiodifusió Catalana a Melbourne acaba de complir, tot just aquest mes de juny, tretze anys d’existència a les ones australianes. L’espai es pot escolar els diumenges en directe a l’Ethnic Public Broadcasting Association of Victoria (EPBAV), una emissora de ràdio que produeix programes en 61 llengües de comunitats residents a l’estat de Victòria, Austràlia. L’EPBAV es va crear amb el recolzament dels Governs federal i estatal, per donar un mitjà de comunicació en la llengua pròpia a les moltes comunitats que resideixen a Austràlia, i per facilitar la seva progressiva integració al país d’adopció.
Tots els programes, produïts per voluntaris, no professionals de la ràdio, tenen un caire cultural i es basen en la personalitat nacional i la música del país del grup que el produeix. El català té com a motiu central la música i identitat cultural dels Països Catalans. Les veus que surten al programa són d’australians d’origen català, alguns nascuts a Austràlia i altres australians d’adopció des de fa més de 30 anys. Recentment han penjat el programa a internet, amb la intenció d’ampliar l’audiència. L’esforç s’ha vist recompensat amb dotzenes de missatges d’oïdors de molts llocs del món i algunes entrevistes de la ràdio i altres mitjans d’informació de casa nostra. La darrera es va emetre ahir al programa Carta Blanca d’Ona Catalana. Si voleu informació sobre el programa en llengua catalana de Melbourne, els seus responsables us conviden a visitar la web, o bé a enviar-los un missatge electrònic.