Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  31.05.2002  06:00

Marató per la llengua occitana a Ràdio País

Men?ame
 

La primera ràdio que va emetre en occità a Occitània, Ràdio País, organitza durant tot el dia d'avui una marató per obtenir fons per a aquest projecte radiofònic en occità. Aquesta ràdio lliure, independent i occitanista, amb dinou anys de presència a les ones de la regió de Gascunya, té actualment de tres estudis (Bearn, Bigorra i Gèrs) i cinc emissors, i ocupavuit treballadors entre periodistes i tècnics. Per mantenir el projecte, Ràdio País proposa als oïdors de comprar minuts d'emissió per llançar missatges de suport des d'avui a les 11 del matí fins demà a les 7 del vespre. Els minuts costen 5 euros, i es poden contractar trucant al telèfon 05 59 68 67 38.
Ràdio País, tot amb tot, no és pas l'única que emet continguts en occità. A Tolosa de Llenguadoc hi ha Ràdio Occitània, amb programació també en català, i a París funciona la històrica Radio Pays, que inclou emissions en alsacià, basc, bretó, català, cors, flamenc i occità des de fa vint anys. Aquesta experiència multilingüe parisenca passa una situació econòmica crítica des del desembre de l'any passat.