Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  22.05.2002  06:00

Madres de Plaza de Mayo commemoren els vint-i-cinc anys a la UAB

Men?ame
 

L’associació argentina Madres de Plaza de Mayo commemora avui el vint-i-cinquè aniversari en un acte que es farà a la plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Organitzat per l’Alternativa Estel, l'acte començarà a migdia amb la participació de la presidenta de Madres, Hebe de Bonafini, que avui culmina un periple pel nostre país: dilluns va fer una conferència a València; ahir va participar en un acte de suport a Can Masdéu de Barcelona, i va mantneir un col·loqui a les cotxeres de Sants.
Madres de Plaza de Mayo va néixer el 30 d’abril de 1976, en plena dictadura argentina, i des d’aleshores no han deixat d’acudir a la Plaza de Mayo de Buenos Aires demanant justícia per la desaparició d’uns 30.000 argentins durant la dictadura militar. L’aniversari també es va commemorar a la famosa plaça sota el lema ‘Lluitar sempre’, i s'hi van fer aquests discursos. Un dels darrers designis més ambiciosos de Madres és d'erigir la Universidad de las Madres, impulsat ara fa dos anys.