Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  10.04.2002  18:18

Ha mort Segimon Serrallonga

Men?ame
 

El poeta i filòleg Segimon Serrallonga, nascut a Torelló, va morir la matinada de dimarts a l'hospital de Can Ruti. Serrallonga tenia 72 anys i havia estat una de les personalitats més emblemàtiques en la defensa de la llengua i la cultura catalanes.
Com a poeta sempre s'havia declarat hereu del mestratge de Carles Riba i pertanyia a l'anomenada escola poètica de Vic. Serrallonga havia exercit de professor al Seminari de Vic i al Col·legi Sant Miquel de la mateixa ciutat. El 1977 va començar a fer de professor a l'Escola Universitària de Mestres Balmes que, anys més tard es va integrar a la Universitat de Vic, on ha treballat fins fa pocs mesos com a director de la Biblioteca. Segimon Serrallonga va estar molt lligat a la Universitat de Vic des del seu naixement i l'any 2000 es va convertir en el primer professor emèrit que ha tingut aquesta institució.
Pel que fa a la defensa de la cultura catalana, Serrallonga va ser un dels fundadors de l'Assemblea de Catalunya i fou membre de l'executiu del Congrés de Cultura Catalana. Va traduir un bon nombre d'obres de caire religiós i d'autors romàntics com ara William Blake i de llengües com el francès, l'alemany o l'anglès. L''any 1974 va publicar el seu primer llibre de poemes titulat "Eixarms" i l'any 1980 va aconseguir el Premi de la Crítica Serra d'Or per l'obra 'Poemes 1950-1975'. Podeu veure més informació sobre Segimon Serrallonga al suplement especial que li dediquem a VilawebVic. (10-04-02)