Una manifestació impressionant tanca la cimera europea de Barcelona

  • Els organitzadors parlen de mig milió de manifestants i la Guàrdia Urbana de 250.000 pel cap baix

VilaWeb
Redacció
16.03.2002 - 19:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més de 300.000 manifestants van omplir ahir completament la Via Laietana de Barcelona i van convertir en una festa grandiosa la manifestació que ha clausurat la cimera de Barcelona. El seguici va passar pels carrers del centre urbà en tres blocs, cadascun amb un lema diferent. El bloc blanc, sota el lema Contra l’Europa del capital i de la guerra, organitzat per la Campanya contra l’Europa del Capital, aplegava col·lectius contraculturals i grups d’emigrants amb crítiques contra la llei d’estrangeria. També hi havia moltes banderes palestines i s’hi sentien consignes contra Israel.

El bloc vermell, congregat al voltant de la Plataforma Catalana contra l’Europa del Capital, comptava amb un nucli important de manifestants bascos que volen l’autodeterminació del seu país.

El bloc blau, convocat pel Fòrum Social de Barcelona, es va concentrar entre el passeig de Gràcia i el carrer de Casp, portava banderes blaves i tenia per divisa Una altra Europa és possible. En aquest bloc hi havia partits parlamentaris i organitzacions de tota mena, com els Escoltes Catalans i la Casa del Tíbet. També n’hi havia que no formaven part dels blocs, com ara grups independentistes de tot Europa, que van ocupar una part de la plaça de Catalunya. La manifestació va transcòrrer sense incidents, malgrat una inusitada presència de la policia que va adoptar una actitud intimidatòria contra els manifestants i que va fer unes quantes càrregues quan la manifestació ja s’havia dissolt, amb un resultat de 38 detinguts i 2 ferits greus.

Els actes revindicatius van acabar anit al Sot del Migdia, amb un concert contra l’Europa del Capital, a càrrec d’una colla d’intèrprets, com el cantant Gerard Quintana i el grup de Manu Chao.

Enllaços
El concert de Manu Chao de la Campanya contra l’Europa del Capital aplega 30.000 persones

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any