IC-Verds critica la Generalitat per l’incompliment dels acords sobre Mas Duran

VilaWeb
Redacció
30.01.2002 - 13:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les comissions polítiques d’Iniciativa per Catalunya-Verds (IC-V) de Montcada i Ripollet han criticat la Generalitat perquè no ha fet cap Pla Especial sobre Mas Duran, el que suposa, segons la formació, l’incompliment dels acords amb els ajuntaments d’ambdues localitats i l’Institut Català del Sòl (Incasòl).
En resposta a una pregunta d’IC-V al Parlament sobre aquesta qüestió, el govern de la Generalitat ha respost que l’operació de compravenda de Mas Duran entre el Ministeri de Defensa i l’Incasòl es troba en el tràmit d’escripturació pública i que no s’ha determinat l’ús dels terrenys.

El sector de Mas Duran és propietat del Ministeri de Defensa, el qual va acordar la seva venda a l’Incasòl per un import de 12 milions d’euros (uns 2.000 milions de pessetes). Malgrat que ja s’ha fet l’acord de compravenda, IC-Verds defensa “la cessió gratuïta de la finca a les dues administracions locals i critica l’Incasòl perquè té previst construir habitatges a la zona per recuperar la inversió feta”, tal com ha indicat el president local de la formació ecosocialista, José Francisco Márquez.
Per la seva banda, l’alcalde de Montcada i Reixac, el socialista César Arrizabalaga, ha avançat que els ajuntaments de Ripollet i Montcada estan elaborant juntament amb la Generalitat i l’Incasòl un Pla Especial per determinar els usos dels terrenys del Pla de Reixac, on es troba la finca de Mas Duran. El batlle ha dit que els veïns de Montcada poden estar tranquils perquè l’espai militar es preservarà com a zona verda. Respecte a les propostes i crítiques d’IC-Verds, Arrizabalaga ha indicat que “és impensable que una administració pública, com ara el Ministeri de Defensa, cedeixi gratuïtament una propietat”. Arrizabalaga ha garantit que l’Incasòl recuperarà la inversió feta amb la compra de Mas Duran edificant més habitatges dels previstos inicialment al sector situat entre l’estació de Renfe de Mas Rampinyo i la carretera de Ripollet.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any