Demòcrates de Catalunya ja té més batlles i regidors que no Unió

  • La nova formació socialcristiana aspira a ser la quarta força municipal del Principat

VilaWeb
Redacció
26.07.2015 - 18:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El trencament de CiU continua tenint conseqüències, especialment per a Unió Democràtica. Després de la dissolució de desenes d’executives territorials i de centenars de militants, també han fugit de la formació de Josep Antoni Duran i Lleida i Ramon Espadaler la meitat dels seus càrrecs municipals: batlles i regidors. Concretament, 22 batlles, 118 regidors, 15 consellers comarcals i 5 consellers municipals s’han apuntat a les files de Demòcrates de Catalunya, la nova formació socialcristiana i independentista. 

El moviment creat per Toni Castellà, Núria de Gispert i Joan Rigol, entre més ex-dirigents d’Unió, aspira a ser la quarta força municipal de Catalunya. Dels 43 batlles que tenia Unió, tan sols 21 s’han quedat al costat de Duran i Espadaler.

Toni Castellà ha remarcat la força de base de la nova formació política: ‘Tinc el convenciment que en dues setmanes Demòcrates de Catalunya esdevindrà la quarta força municipal del país. El PSC i el que queda d’Unió han decidit de ser crosses de l’unionisme. Quan diuen que la llista de Junts pel Sí és un poti-poti, diuen que ells no volen renunciar als seus interessos particulars, que volen mantenir els privilegis d’una elit a costa del patiment de tot un poble. Nosaltres sí que renunciem a una part per guanyar el tot en favor del benestar dels ciutadans de Catalunya. La tercera via és una via morta, és la síndrome d’Estocolm’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any