Continua la davallada de Podem a Espanya, segons un sondatge del País

  • La formació de Pablo Iglesias perd 10 punts en la perspectiva de vot des del gener · PP i PSOE remunten respecte Podem i C's

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.07.2015 - 16:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Podem ha passat de les primeres posicions a les enquestes a fer una reculada vertiginosa. L’últim sondatge publicat pel diari El País i elaborat per Metroscopia apunta a un descens de 10 punts de la formació de Pablo Iglesias del gener fins ara. L’estudi dóna un 23,5% al PSOE, un 23,1% al PP, un 18,1% a Podem, un 16% a Ciutadans, i un 5,6% a IU. L’avançament de l’enquesta que publicarà sencera demà el diari espanyol no indica la intenció de vot de la resta de formacions polítiques de l’estat.

La tendència més clara de les enquestes publicades per Metroscopia des del gener és l’increment del vot a Ciutadans i el descens de vot a Podem. El PSOE de Pedro Sánchez està ara en el mateix percentatge que el gener, però en fase de recuperació després d’haver fregat el 18,3% del vot en el sondatge del febrer. En relació a principi d’any, el PP també experimenta un lleuger increment de la intenció de vot: el gener se situava en el 19,2%.

 

Informació relacionada:

Deu consells per a no caure en el parany de les enquestes (19-2-2015)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any