Les ciutats de les Comarques Centrals s’alien per a impulsar el territori

  • Ontinyent acollirà a l'octubre la jornada de creació del Consell Econòmic i Social, amb la participació del president del Consell, Ximo Puig

VilaWeb
Redacció
25.07.2015 - 12:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ontinyent acollirà l’octubre vinent un fòrum amb què es pretén posar en marxa el Consell Econòmic i Social de les Comarques Centrals Valencianes, elo primer dels instruments acordats per a fomentar de manera conjunta ‘el creixement i l’eixida de la crisi’ en l’ambit territorial de la Costera, la Vall d’Albaida, l’Alcoià i la Marina Alta. La proposta es va acordar en la reunió que divendres van mantenir a la capital de la Safor els batles d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, Alcoi, Antoni Francés, Xàtiva, Roger Cerdà, Xàbia, José Chulvi, i Gandia, Diana Morant.

La trobada, a què no va poder assistir el batle de Dénia, Vicent Grimalt, va servir per a engegar la que serà l’Aliança de Ciutats de les Comarques Centrals Valencianes, un intent de reviscolar l’antic Consorci de les Comarques Centrals desballestat per qui en va ser el propi president i batle de Xàtiva, Alfonso Rus. En aquesta ocasió, almenys de moment, sembla que no hi ha la intenció de creat cap institució i la iniciativa s’adreça a les ciutats més que no a les comarques en si.

L’Aliança de Ciutats vol ser un ‘grup reivindicatiu per reclamar estructures i serveis a instàncies superiors’. En aquest sentit, en la reunió es va parlar de reivindicacions com la modernització de la línia Xàtiva-Alcoi, la finalització de l’autovia l’Olleria-Gandia, la construcció del tren Gandia-Dénia i l’increment de trens entre Xàtiva i Madrid i Barcelona.

El punt que els batles van posar com a prioritari és la creació de llocs de treball, per a la qual cosa van proposar la formació d’un Consell Econòmic i Social des del qual ‘pressionar les administracions autonòmica i estatal’. A més, es vol dissenyar un pla estratègic d’Indústria i Innovació, i crear una xarxa d’innovació i la cooperació per a la promoció turística i cultural.

El fòrum anunciat per al mes d’octubre i en què es pretén iniciar el Consell Econòmic i Social comptarà amb la participació del president de la Generalitat, Ximo Puig, i estarà estructurat en dues taules de treball. Una serà la dedicada a objectius econòmics i empresarials, i l’altra se centrarà en la innovació i la formació universitària. En la reunió s’ha parlat de convidar a participar en el fòrum les universitats, les associacions empresarials comarcals, els sindicats, les mancomunitats i més agents relacionats amb l’economia i la productivitat. L’obertura de la jornada anirà a càrrec dels batles de les sis ciutats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any