La CUP proposa Antonio Baños de cap de llista

  • A Barcelona, darrere seu, hi pot haver Anna Gabriel, Josep Manel Busqueta, Gabriela Serra i Albert Botran · Diumenge comença la votació de primàries

VilaWeb
Redacció
24.07.2015 - 11:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La CUP obrirà diumenge la votació de primàries per a elegir els caps de llista de la candidatura CUP – Crida Constituent a les eleccions del 27-S. Tot i que fa pocs dies que van fer públics tots els noms dels candidats, el secretariat nacional i l’Espai per la Ruptura han decidit de fer una proposta concreta per a la demarcació de Barcelona, que consisteix a votar un equip de cinc persones per als primers llocs de la llista. I els elegits han estat el periodista Antonio Baños, la professora universitària Anna Gabriel, el pastisser i economista Josep Manel Busqueta, l’activista Gabriela Serra i l’historiador Albert Botran. 

Després d’un període d’inscripció al cens, entre militants i simpatitzants de l’esquerra independentista i l’Espai per la Ruptura (que aplega les organitzacions i assemblees territorials de la CUP-Crida Constituent), més de quatre mil persones són cridades a votar diumenge en una cinquantena de meses. El procés continuarà amb un sistema de votació telemàtica que es farà entre el 27 i 29 de juliol.

En el cas de la demarcació de Barcelona, hi haurà dues opcions: la primera, donar suport a la proposta feta pels dirigents, que és de votar l’equip encapçalat per Baños i elegir, per ordre de preferència, els candidats que ocuparan els cinc llocs següents entre els quinze candidats restants. La segona opció serà escollir per ordre de preferència els deu candidats entre els vint que hi ha.

A les demarcacions de Girona, Lleida i Tarragona, es votaran els cinc primers candidats de la llista i el cap de llista de Barcelona.

Segons un comunicat, la proposta de la direcció haurà de ser elegida per la majoria. Si no, es farà el recompte segons l’assignació de preferència de tots els participants en les primàries. 

L’explicació sobre la proposta d’equip que fa la CUP és la següent: ‘La proposta respon a una anàlisi compartida pel secretariat nacional de la CUP i l’Espai per la Ruptura respecte de l’escenari polític, social i econòmic excepcional en què s’emmarquen les eleccions plebiscitàries del 27-S que és, alhora, tan fràgil com ple de potencialitats per a la ruptura. Tanmateix, la proposta s’ha conformat a partir de la voluntat de visualitzar la pròpia pluralitat que conflueix en aquesta candidatura; la necessitat d’un caràcter multidisciplinari i complementari de l’equip; i el compromís d’incloure paràmetres de gènere, territori i socials’

 

Informació relacionada:

Antonio Baños: ‘Sense la mitjana burgesia, no anem enlloc’

El gran discurs dAntonio Baños: Catalunya serà lliure si la vida dels catalans és digna

Antonio Baños: Si fóssim una tribu, seríem més benvistos per lesquerra espanyola

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any