L’Assemblea Nacional Occitana pren forma avui a Rodés

  • Es funda amb l'objectiu d'obtenir el reconeixement de l'existència i el dret d'autodeterminació de la nació occitana

VilaWeb
Redacció
24.07.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els principals agents i representants de les organitzacions i partits occitanistes es reuneixen avui a Rodés per crear l’Assemblea Nacional Occitana (ANÒC), segons que informa Jornalet. La reunió és oberta a tothom –independents, socis d’entitats, militants de partits, etc.– amb l’objectiu de crear ‘una organització popular, unitària, plural i democràtica que tingui per objectiu el reconeixement de la nació occitana i el seu dret a l’autodeterminació i a la independència sota la forma d’un estat de dret, democràtic, social i ecològic’.

‘L’objectiu de l’ANÒC és de reunir a l’entorn d’un consens, d’una visió comuna, totes les forces vives de l’occitanisme polític, sigui autonomista o independentista, per treballar tots plegats’, ha dit el niçard Ciril Joanin, un dels promotors de l’entitat, en una entrevista a A Vòste. Segons Joanin, ‘la finalitat és d’obtenir el reconeixement de l’existència i el dret a l’autodeterminació de la nació occitana’.

Han confirmat l’assistència a la reunió –que es farà a les dues del migdia al liceu Querbes– representants de l’Assemblea Nacional Catalana d’Aran, de Libertat, del Partit de la Nació Occitana, d’Iniciativa per Occitània, de l’ADÒC, del CAÒC, de la República de Niça, de la RF Occitana i independents que arribaran de tot Occitània.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any