Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  20.07.2015  16:15

Autor/s: Redacció VilaWeb Mollerussa

Una vintena de joves arriben a Mollerussa per participar en el camp de treball Coopera

És el tercer any consecutiu que la capital del Pla d'Urgell acull aquest camp de treball

Men?ame
 

24 joves de 15 a 17 anys d'arreu de Catalunya, coordinats per 3 monitors, són a Mollerussa per participar en el camp de treball del projecte Coopera. L'objectiu es rehabilitar dos habitatges, un a Bellvís i l'altre al Palau d'Anglesola.

El projecte Coopera l'organitza la Direcció General de Joventut del departament de Benestar Social i Família i és gestionat per la Fundació Josep Carol amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mollerussa i el Consell Comarcal del Pla d’Urgell.

Els joves, que van arribar diumenge a la ciutat, han estat rebuts dilluns a l’Oficina Jove del Pla d’Urgell per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, la coordinadora territorial de Joventut, Anna Feliu, el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Josep Maria Huguet i el director de la Fundació Josep Carol, David Pérez.

Solsona ha valorat “l’esforç individual que genera aquesta acció col·lectiva que reverteix en la societat” i que presenta als joves com a persones solidàries desmentint “el clixé que, a vegades, es penja als joves”. Per la seva part, Anna Feliu, ha destacat l’aprenentatge que faran aquests joves d’una problemàtica social, que amb la crisi s’ha vist agreujada, mentre que Huguet també ha coincidit a agrair l’esforç que faran aquests joves i els ha encoratjat a seguir contribuint a través del voluntariat amb la societat. També en aquests mateixos termes ha parlat David Pérez, el qual ha animat als participants ja que “esteu fent una molt bona feina” d’aprenentatge i de servei a la comunitat.

Quart Món

Un cop feta la rebuda, els joves han començat ja a treballar en el projecte a través del qual podran conèixer de primera mà què és el Quart Món i alhora contribuir a pal·liar-ne les conseqüències. Ho faran duent a terme diferents tasques de rehabilitació com pintura, neteja o reparacions diverses en dos domicilis, un a Bellvís i l’altre al Palau d’Anglesola, que han estat seleccionats pels serveis socials de base del Consell Comarcal de manera que, a banda de les tasques de rehabilitació per millorar-ne l’habitabilitat, també es dugui a terme una tasca social en la qual els joves convisquin amb les persones que hi resideixen i entenguin així millor la problemàtica de l’anomenat Quart Món.

Us recordem que comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.

Men?ame