Especial Joan Amades i Gelats al ‘Fes Ta Festa’

  • Dijous vinent fa exactament 125 anys del naixement del folklorista

VilaWeb
Jesús Ventura i Amadeu Carbó
18.07.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta setmana el ‘Fes Ta Festa’ recupera la tertúlia, la conversa distesa, per dedicar la pràctica totalitat del programa a la figura de Joan Amades perquè el 23 de juliol vinent s’escaurà el 125è aniversari del naixement del folklorista. Comptarem amb la presència de tres membres de l’Associació Cultural Joan Amades, que són a la vegada col·laboradors històrics del programa: l’Antoni Serés, que és també el responsable del Fons Amades de la Direcció General de Cultura Popular Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya, en Gustau Molas, durant molts anys tècnic del Museu Etnològic de Barcelona i el mateix Amadeu Carbó, que és el president de l’entitat.

Amb els seus comentaris coneixerem una mica més la figura d’aquest genial personatge, que tant ha ajudat a la conservació i a la difusió de la nostra cultura popular i de la nostra identitat.

Però també tindrem algunes seccions, com ara la Crònica Castellera d’en Carles Esteve, que ens comentarà ‘La torre de 9 dels verds a Altafulla’, una important pujada del llistó a la temporada dels Castellers de Vilafranca assolida el passat cap de setmana a la Diada de les Cultures.

També tindrem una de les Dites i Refranys d’en Víctor Pàmies, en aquest cas aquella que assevera: ‘Molta fressa i poca endreça’. I també en Xicu Sànchez Carcassés ens portarà un altre dels seus Cants de Taverna. Concretament un que el Grup Terra Endins utilitza per explicar la seva procedència i les seves característiques com a grup i que, per ser més clars que l’aigua han titulat precisament ‘Terra endins’.

La part musical la protagonitzaran també les commemoracions. D’una banda el mateix Joan Amades, ja que escoltarem una peça recuperada per ell amb la col·laboració d’en Joan Tomàs. Es diu ‘Ball de novençans’ i ens la interpretaran el grup Els Ministrils del Raval de Terrassa, amb un arranjament d’un altre Joan, en Joan Figueras. I també l’any Morera serà present en el programa d’avui ja que escoltarem dues sardanes del genial mestre barceloní de qui enguany es commemora el 150è aniversari del seu naixement: ‘Serra amunt’ i ‘Tossa, la vila vella’.

I la setmana que ve, recuperarem la versió més estiuenca amb música, seccions… Us desitgem que feu moltes vacances, que reposeu, que descanseu… però no de nosaltres!

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any