Per Coscubiela, l’elecció de Romeva demostra que ‘l’adversari’ de Mas és ICV-Podem

  • 'Mas pretén justificar la seva política amb elements clarament discordants', diu el candidat d'ICV

VilaWeb
ACN
15.07.2015 - 16:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Joan Coscubiela, portaveu d’ICV a Madrid i candidat ecosocialista, ha reaccionat a l’anunci de Raül Romeva com a cap de llista de la candidatura conjunta de CDC, ERC i les entitats sobiranistes. Per Coscubiela, ‘Mas té dret a fer la seva llista amb la gent que vulgui’ però aquesta decisió fa evident que ‘Mas considera que l’adversari a abatre en aquestes eleccions és la llista de confluència’ del “sí que es pot”‘. 

Per Coscubiela, aquesta llista demostra que Mas considera que l’adversari és ICV, i creu que això els dóna ‘molta més força per defensar el dret de decidir en referèndum però fer-ho sense perdre de vista que la principal prioritat del proper període és la situació d’emergència social’.

‘No només defensarem el dret de decidir amb tanta convicció com ell, sinó que ho farem sense que suposi oblidar a canvi la situació d’emergència social de la ciutadania al nostre país, que és el que ell ha fet, justificar la seva política amb alguns elements discordants amb això’, ha dit.

En tot cas, Coscubiela ha evitat de criticar directament l’ex-dirigent d’ICV i ara candidat de la llista conjunta. Preguntat sobre si s’esperava que Romeva acceptés la proposta, ha dit: ‘El que no m’esperava és que Mas fos capaç de deixar tants aliats i morts polítics al marge per salvar-se ell, i evidentment des d’aquesta perspectiva el que faci Mas per l’elaboració de la seva llista és una cosa que l’afecta a ell i nosaltres no entrarem en aquestes qüestions personals.’

La llista de confluència està ‘molt avançada’

Coscubiela també ha explicat que la llista de confluència d’ICV amb Podem, EUiA i Procés Constituent està ‘molt avançada’. ‘Espero que es pugui fer pública ben aviat, perquè existeix una forta coincidència amb un projecte polític alternatiu’, ha dit. En aquest sentit, ha dit que a Catalunya hi havia dues opcions i dos projectes de país: ‘Alguns volem situar l’emergència social dels catalans en primer lloc, sabem que per abordar-la cal poder avançar com a poble exercint el dret de decidir en referèndum, però això no pot ser a costa d’oblidar les polítiques socials i la necessària reforma democràtica.’

Sobre l’anunci dels caps de llista, també s’ha pronunciat, a través de Twitter, el dirigent d’EUiA Joan Josep Nuet, que ha dit:  

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any