Mas confia a acordar la candidatura del 27-S ‘en molt pocs dies’

  • Valora el fet de 'reunir gent molt diversa, amb sensibilitats diferents però capaços de treballar units'

VilaWeb
ACN
10.07.2015 - 16:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, espera que hi hagi un acord en pocs dies sobre a llista per al 27-S. Així ho ha expressat en l’acte de presentació del volum que recull els informes Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixemen (CAREC). De fet, ha posat d’exemple aquest consell, i d’altres consells assessors del govern, com la demostració que ‘reunir gent molt diversa, que no pensa exactament el mateix, que poden tenir visions i sensibilitats diferents però que són capaços de treballar units per un objectiu, és madur i modern i és bo pel país’.

Mas ha aprofitat l’acte per posar en valor la feina dels consells assessors, que ‘superen aquesta imatge que algunes vegades es té del nostre país com el país de les capelletes’. En aquest tipus d’organismes, ha dit, treballa gent ‘molt diversa’ amb ‘sensibilitats diferents’, però que són capaços de treballar en la mateixa direcció. ‘Us agraeixo aquest bon exemple, perquè doneu un bon missatge i sou un bon referent per a la Catalunya d’avui i la que vingui’, ha conclòs.

També ha lloat la feina del Consell Assessor per a la Transició Nacional, que ha fet un ‘molt bon full de ruta del que han de ser els propers anys a Catalunya si la seva gent aspira a tenir tots els instruments que tenen els estats sobirans’. S’ha referit especialment al seu president, també comissionat, i ha ironitzat que ara està ‘suspès’ pel TC.

Mas ha fet aquesta referència implícita a les negociacions per una llista conjunta, però després s’hi ha referit més directament quan ha reconegut que ara el país entra en una etapa que caldrà veure com acaba. ‘Veurem quin tipus de govern tenim i quina composició tindrà. Ara això és en discussió, espero que pocs dies’, ha dit. En tot cas, ha afegit que espera que el govern que vingui mantingui la feina dels consells assessors perquè són mostra d’un país ‘modern i madur’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any