L’Escola d’Estiu de Glosa i la Trobada de Cantadors d’Espolla al ‘Fes Ta Festa’

  • La crònica castellera, les dites i els refranys i els cants de taverna són les altres seccions destacades del programa de cultura popular

VilaWeb
Jesús Ventura i Amadeu Carbó
11.07.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vila d’Espolla, a l’Alt Empordà, serà la seu d’una doble activitat al voltant del cant improvisat: l’Escola d’Estiu de Glosa i la Trobada de Cantadors. Es farà la setmana que ve sota l’organització conjunta de l’Associació Cor de Carxofa, l’Associació Cultural La Fraternal i l’Ajuntament d’Espolla. En parlem abastament amb en Josep Maria Tegido ‘Gustinet’ a la nostra entrevista de ‘La Festa que ve’.

Però ja sabeu que al ‘Fes ta Festa’ estiuenc també hi trobareu moltes altres coses. Com ara les seccions fixes: la ‘Crònica castellera’ d’en Carles Esteve, que aquesta setmana destaca la gran actuació dels Minyons de Terrassa a la seva festa major, on van aconseguir un espectacular ‘Pòquer de gamma extra a Terrassa‘. També tindrem les ‘Dites i refranys‘ d’en Víctor Pàmies, que aquesta vegada ens en comenta una de les més populars crematísticament parlant: ‘La pela és la pela‘.

A més tindrem un nou ‘Cants de Taverna’, en què en Xicu Sànchez Carcassés ens proposa recordar una gran interpretació de l’Alfons Carreras ‘Fonso’: l’havanera ‘Luz que brillas‘. D’aquesta manera homenatgem a l’incombustible tenor del grup Port-bo, que enguany ha deixat la cançó.

A ‘Els temes d’en Xino‘, amb en Josep Maria Francino, recuperarem una altra de les versions de ‘La Santa Espina’. En aquest cas serà interpretada pel Don Cherry Jazz Group. I amb en Gustau Molas començarem a recuperar ‘Els secrets de l’Etnològic‘ de la segona temporada: en el primer episodi ens parlava de ‘L’epistolari d’en Ramon‘.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any