Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  09.07.2015  16:27

'La pissarreta d'en Partal': com es guanya un referèndum?

Vicent Partal explica les condicions que cal complir perquè el resultat de la votació sigui acceptat

Men?ame
 

Convertir les eleccions del 27 de setembre en un referèndum en què els partidaris de la independència votin una sola llista conjunta, sense intenció de formar govern, és un moviment sorprenent i inèdit. Per tant, no té regles clares ni precedents.

Perquè un referèndum sigui considerat vàlid sempre ha de complir dos elements clau: una pregunta clara i unes condicions que marquin el mínim a aconseguir per a certificar la victòria. El 27-S es convocaran eleccions parlamentàries i, per tant, l'expressió vàlida dels comicis seria, en principi els escons i no pas els vots. Ara, si s'accentua tant el valor referendari dels comicis fins al punt que ja s'anuncia que no seran uns comicis, sembla lògic que la victòria s'hagi de comptar en vots, cosa bastant més difícil d'aconseguir.

D'acord amb aquesta opció, quants vots caldria obtenir el 27-S perquè la comunitat internacional acceptés el resultat del referèndum?

Vicent Partal explica en aquest vídeo com es guanya un referèndum. Explica les condicions que cal complir i també les que no són necessàries: Informació relacionada:

Com cal guanyar perquè el 27-S sigui acceptat com un referèndum?