It’s just a tampon

  • La regla, tot i ser una experiència quotidiana per a milers de milions de dones del planeta, és tractada com un fenomen brut.

VilaWeb
Redacció
09.07.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquests dies, al Regne Unit ha nascut una campanya per recaptar fons per millorar la situació de nenes de països en desenvolupament que no tenen accés a unes condicions mínimes d’higiene durant la menstruació. Berta Florés ho explica a Núvol

A part de demanar donacions, la campanya —impulsada per una ONG— demana al públic que es faci selfies amb tampons i les pengi a les xarxes. L’objectiu és contribuir a trencar l’estigma que encara avui existeix sobre un procés tan natural com el cicle menstrual, ja que el fet que segueixi sent un tema tabú té una clara relació amb la discriminació que pateix la dona arreu del món.

En pocs dies, la xarxa s’ha omplert de fotografies d’homes i dones mirant a càmera amb un tampó i acompanyats del hashtag #JustATampon (que ve del lema: només és un tampó). Les selfies en qüestió volen canviar la percepció que encara es té de la regla, que continua sent una “cosa a amagar” tant en països pobres (als que es destinaran els diners de la campanya) com en la nostra societat.

Podeu llegir l’article sencer a Núvol

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any