La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Compromís per Ontinyent ha estat i és la garantia del canvi polític a tot arreu del País Valencià, i així,  poc a poc va concretant-se en el tancament del pacte de la Generalitat Valenciana, a les diputacions i als diferents ajuntaments.

El govern de coalició PSOE-Compromís, amb el suport de Podem a la Generalitat Valenciana, és ja una realitat i comença a caminar. Són moltes les expectatives, moltes les demandes i poca la paciència (vint anys de governs absolutistes del PP ha estat molt de temps i han fet molt de mal); però encara que sembla mentida tan sols ha passat poc més d’un mes de les darreres eleccions.

A la Diputació de València també hi haurà canvi, també hi haurà govern de coalició i tot just aquesta setmana ha començat el diàleg entre els dos partits, PSOE i Compromís. El canvi a la diputació ha de ser de profunditat, ja que som molts els partidaris de la seua desaparició i cal treballar en eixe sentit. Prou de clientelisme i caciquisme, cal una distribució justa dels recursos per criteris de població amb els correctors objectius que es determinen. La Diputació no ha de tornar a ser mai la paradeta d’addictes als diners en què la van convertir ‘Russini’ i les seues majories.

A Ontinyent, Compromís va ser garantía de canvi en 2011 i també ho serà ara. És clar que no governem a l’ajuntament (ni el PSOE d’Ontinyent ho ha contemplat). Però tal i com hem dit, Compromís vol canviar la forma de fer política, volem treballar pel poble i per això treballarem al costat del PSOE un acord global, un pacte per defendre els interessos de la ciutat a totes les administracions supramunicipals. Ara que la relació PSOE-Compromís serà clau a la Generalitat i a la Diputació, no podem renunciar a un acord local que ens acoste a les decisions de les administracions valencianes; i més quan els darrers quatres anys hem estat capaços de treballar amb lleialtat. Des de Compromís proposem un pacte per defensar conjuntament la ciutat davant les institucions

Sí, Compromís posarà traves. Traves a la política de sempre, a la partidista, a la que busca únicament rendiment electoral. Posarem traves a l’abús de les majories, a la manipulació i a la mala gestió.

Com a ontinyentins ens alegrarem que Ontinyent tinga el màxim pes i la màxima interlocució possible amb el nou govern de la Generalitat i la Diputació de València.

Com a opció política, ho repetim amb veu alta, volem cooperar amb el govern socialista d’Ontinyent per tindre la millor interlocució amb el govern de la Generalitat. Entenem que el PSOE d’Ontinyent ha tingut una visió massa localista per determinar quina relació volia tindre amb Compromís. Però encara som a temps de rectificar… Per nosaltres no serà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any