L’ANC avala una llista de la societat civil sense polítics en actiu per al 27-S

  • Ho acorda el secretariat nacional després d'una llarga reunió que ha acabat de matinada

VilaWeb
Redacció
08.07.2015 - 02:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretariat nacional de l’ANC ha anunciat, passades les dues de la matinada, l’acord final. Després d’una llarguíssima reunió, ha acordat de respondre a la demanda del president Mas d’impulsar una llista per a les eleccions del 27-S que representi tota la transversalitat del moviment independentista. Una llista, diu l’ANC en un comunicat, que superi el debat autonòmic i que sigui formada només per membres de la societat civil, sense presència de polítics en actiu. L’ANC considera que aquesta llista ha de representar ‘tota la transversalitat i sensibilitats ideològiques de la societat’.

L’acord també estableix que aquesta proposta contempli ‘tots els passos a desenvolupar per tal que el procés continuï amb la màxima seguretat jurídica i s’assoleixi el reconeixement internacional de Catalunya com a estat independent’. Finalment, l’ANC assegura que treballarà per tal que la proposta asseguri la governabilitat a partir del 27-S.

El comunicat íntegre de l’ANC és aquest: 

«Acord del Secretariat Nacional sobre les eleccions del 27S

El mandat dels socis i sòcies expressat en la passada consulta del 3 i 4 de juliol aposta clarament per assolir la màxima transversalitat i unitat per tal de donar sentit plebiscitari a les eleccions del 27 de setembre. A partir d’aquest mandat l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) assumeix la demanda expressada pel president Artur Mas de lideratge des de la societat civil per fer del 27S un plebiscit guanyador.

L’ANC, tenint en compte les propostes i parers expressats per les altres entitats civils i partits polítics, ha pres la decisió d’impulsar una llista per al 27S que sigui liderada per la societat civil. Aquesta llista ha de representar tota la transversalitat i sensibilitats ideològiques de la societat i ha de superar el debat propi d’unes eleccions autonòmiques. És per aquest motiu que es vol impulsar una llista sense polítics en actiu.

La llista per la independència ha de reflectir la màxima unitat de les forces sobiranistes i de la societat civil. Aquesta proposta guanyadora inclourà tots els passos a desenvolupar per tal que el procés continuï amb la màxima seguretat jurídica i s’assoleixi el reconeixement internacional de Catalunya com a estat independent. L’ANC treballarà per tal que la proposta asseguri la governabilitat a partir del 27S.

Aquesta proposta es traslladarà a les altres entitats, especialment a Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència, i a tots els partits sobiranistes que donen suport a la independència, per tal de consensuar-la i fer-la realitat.

En el procés de diàleg amb els actors sobiranistes, que es durà a terme els propers dies, l’ANC no realitzarà declaracions públiques sobre aquesta qüestió fins que no s’acordi la proposta final.

7 de juliol de 2015.

Secretariat Nacional»

Més informació: La CUP tanca el cercle, acceptant la llista civil del 27-S

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any