Vint-i-tres diputats socialistes europeus demanen al Consell d’Europa un debat sobre Catalunya

  • També hi dóna suport el líder de l'esquerra unitària europea, Tiny Kox

VilaWeb
Redacció
06.07.2015 - 17:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dos dels cinc líders dels grups polítics del Consell d’Europa, el socialista Andreas Gross, i Tiny Kox, de l’esquerra unitària, es destaquen entre els signataris de la moció sobre Catalunya que aquest organisme acaba de fer pública. Titulat ‘La situació de les nacions sense estat a Europa‘, el document insta l’assemblea del Consell d’Europa a tractar del dret d’autodeterminació i del dret de Catalunya de decidir el seu futur polític. La moció, la presenta el diputat socialdemòcrata danès Jacob Lund, la signen trenta membres del Consell, de 19 països europeus diferents i dels diferents grups polítics. I la gran majoria dels signants són socialistes –el grup més ampli del Consell. També hi ha tres diputats del Grup Popular Europeu i una del Grup dels Liberals i Demòcrates.

Dels tres representants catalans que hi ha al Consell d’Europa, només un ha signat la moció. És Àlex Sáez, del PSC. En aquest organisme també hi són presents Salvador Sedó (UDC) i Jordi Xuclà (CDC).

Ben aviat un redactor d’informes es reunirà amb els signants de la moció i mentrestant els grups decidiran a la mesa del Consell si es fa el debat, que tindria lloc a la tardor en una sessió plenària de l’assemblea del Consell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any