Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  06.07.2015  17:06

Vint-i-tres diputats socialistes europeus demanen al Consell d'Europa un debat sobre Catalunya

També hi dóna suport el líder de l'esquerra unitària europea, Tiny Kox

Men?ame
 

Dos dels cinc líders dels grups polítics del Consell d'Europa, el socialista Andreas Gross, i Tiny Kox, de l'esquerra unitària, es destaquen entre els signataris de la moció sobre Catalunya que aquest organisme acaba de fer pública. Titulat 'La situació de les nacions sense estat a Europa', el document insta l'assemblea del Consell d'Europa a tractar del dret d'autodeterminació i del dret de Catalunya de decidir el seu futur polític. La moció, la presenta el diputat socialdemòcrata danès Jacob Lund, la signen trenta membres del Consell, de 19 països europeus diferents i dels diferents grups polítics. I la gran majoria dels signants són socialistes --el grup més ampli del Consell. També hi ha tres diputats del Grup Popular Europeu i una del Grup dels Liberals i Demòcrates.

Dels tres representants catalans que hi ha al Consell d'Europa, només un ha signat la moció. És Àlex Sáez, del PSC. En aquest organisme també hi són presents Salvador Sedó (UDC) i Jordi Xuclà (CDC).

Ben aviat un redactor d'informes es reunirà amb els signants de la moció i mentrestant els grups decidiran a la mesa del Consell si es fa el debat, que tindria lloc a la tardor en una sessió plenària de l'assemblea del Consell.