Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  17.12.2001  23:38

Joan Baixas i Jordi Bertran obtenen els Premis de la 17 Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida.

Men?ame
 

La XVII Mostra de Titelles de la Vall d’Albaida es va clausurar diumenge per la vesprada amb l'acte d'entrega dels premis als millors espectacles. Durant quatre jornades, 9 companyies del país i europees han oferit els seus espectacles en el festival que ja es considera “el més important de l'estat espanyol”, segons va declarar el català Joan Baixas, director de la companyia que porta el seu nom i director del Festival de Titelles i Teatre Visual de Barcelona. Baixas va assegurar que la Mostra de la Vall d’Albaida “està per davant d'altres certàmens espanyols com el de Bilbao, Segòvia o Barcelona, tant per la seua extensa i coherent trajectòria com pel conjunt del treball que rodeja a la iniciativa de Bambalina Titelles: el propi festival –Situat cada vegada més en l'avantguarda de les programacions de titelles i autèntic epicentre estatal-; el Museu Internacional de Titelles i la línia editorial que manté quant a publicacions sobre titelles, així com la pròpia trajectòria de la companyia Bambalina, una de les formacions de major prestigi en el panorama estatal”.

Els Premis de la Mostra de Titelles, que van ser entregats en l’acte de clausura realitzat en el Cinema Odeon d’Albaida, després de l'actuació dels francesos Ninot Marionettes, s'han atorgat en aquesta edició de la següent manera: Premi a la millor realització plàstica: Terra prenyada de la Cia. Joan Baixas, per la consecució d'un espectacle de gran intensitat estètica, que sap unir feliçment diverses disciplines artístiques; premi a la millor interpretació: Miquel Gallardo, de la Cia. Jordi Bertran, per la seua expressivitat com a intèrpret i per la seua habilitat en la manipulació del titella; premi al millor espectacle: L’avar (de Molière) de la Cia. Jordi Bertrán, pel seu caràcter innovador en la concepció estètica d'un espectacle de titelles; i menció especial a l'espectacle L'aneguet lleig, de la Cia. Els Donyets, per la seua extraordinària capacitat de comunicació amb el públic infantil. El jurat estava compost per la gestora cultural Empar Puig; el professor d'Escultura de la Facultat de Belles Arts d'Altea Daniel Tejero, el crític i investigador de teatre Nel Diago i la productora teatral Marisol Limiñana. Finalment cal assenyalar que la Mostra de Titelles continua present en la programació de la Sala Moratín de València fins al pròxim 4 de gener, amb les representacions de tres companyies de titelles per a públic infantil, en col·laboració amb Teatres de la Generalitat Valenciana: la Cia. Ninot amb La mort del senyor Cristobal, del 19 al 22 de desembre; Lluerna Teatre amb L’illa perduda, del 26 al 29 de desembre; i Gus Titelles amb La princesa de maduixa, de l'1 al 4 de gener.

----------

+ Secció de Nosaltres.Com: Teatre i dansa


Men?ame