Degoteig de baixes a Procés Constituent pel possible pacte amb Podem

  • Les assemblees de Santa Coloma de Gramenet, Vilassar de Mar - Premià i Pla de l'Estany s'han dissolt

VilaWeb
Andreu Barnils
02.07.2015 - 18:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Procés Constituent, la plataforma encapçalada per Teresa Forcades, va decidir el dia 14 de juny de temptejar una coalició amb Podem, i més partits, amb vista a les eleccions del 27-S. Aquest moviment no ha agradat a algunes assemblees locals, que no veuen bé que els independentistes cerquin l’aliança amb el partit de Pablo Iglesias. Per això aquesta setmana s’ha viscut un degoteig de baixes a Santa Coloma de Gramenet, Vilassar de Mar, Premià de Mar i Pla de l’Estany.

En aquesta entrevista a Premià Notícies, Àngel Pagès, membre de Procés, explica que la possibilitat d’aliar-se amb Podem ha dividit l’associació de Vilassar de Mar – Premià de Mar fins al punt que s’han estimat més dissoldre’s.

Els membres de Procés Constituent de Santa Coloma de Gramenet han estat més explícits: ahir van emetre un comunicat a Twitter i també van anunciar-ho a YouTube.

Diu així: ‘Procés Constituent ha decidit buscar la coalició amb forces que sí accepten el dret de l’autodeterminació, però que ho supediten a l’inici d’un procés constituent en l’estat espanyol, la qual cosa subordina l’evolució política catalana a l’espanyola i no garanteix un desenvolupament polític que aposti clarament per la ruptura institucional i jurídica amb aquest estat.’ A més a més, creuen que Procés no s’havia d’haver convertit en un partit polític, i que Forcades incompleix la promesa de no presentar-se a les eleccions. VilaWeb ha parlat amb un de les membres de Procés a Santa Coloma, Anna Pérez, que diu: ‘Ens dissolem a Santa Coloma i jo el 27-S votaré la CUP. Ja ho havia dit abans i no em fa res dir-ho ara.’

VilaWeb s’ha posat en contacte amb Montse Busquets, de Procés Constituent. Diu que no té coneixement de més delegacions territorials que s’hagin dissolt. I creu que algunes delegacions continuaran vives amb gent nova que substituirà la que se’n vagi.

Actualització: Ramon Serna, de Procés Constituent Girona, informa que Procés Constituent de Pla de l’Estany també s’ha dissolt. ‘Ells ja ho han fet i enviat una carta informant-ne. A Girona també ho estem considerant, però de moment no hem fet el pas’. Ramon Serna és l’autor d’aquest article a El diario on qüestionava l’aliança amb Podem perquè ‘obstaculitzaria l’alliberament nacional i revolució social de Catalunya’. 

‘No sé si votaré Iniciativa’

La mateixa tensió viuen alguns membres d’Iniciativa per Catalunya, partit que ha anunciat la intenció de coalitzar-se amb el partit de Pablo Iglesias. Demà, membres independentistes d’ICV, EUiA, CCOO, i UGT presentaran una nova plataforma independentista. En diuen Acord d’Esquerres per la República Catalana i es va presentar fa pocs dies amb aquest article al diari Ara. Entre els signants, el membre d’ICV Antoni Morral. VilaWeb li ha demanat què votaria el 27-S si el seu partit acaba confluint amb Podem. I ha respost això: ‘Doncs no sé si votaré Iniciativa, en aquest cas. M’ho he de pensar.’

En canvi, la diputada al parlament Sara Vilà (ICV), cara visible del sector independentista del partit, ja sap que es presenta per ICV a les llistes de Lleida el 27-S. ‘Jo crec que encara podem fer feina des de dins. I si quan arriba el moment, passat el 27-S, diputats d’ICV voten per la independència, ja es veurà.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any