La Via Lliure a la República Catalana: la crida a omplir de blanc la Meridiana l’Onze de Setembre

  • L'ANC i Òmnium presenten la mobilització de la Diada d'enguany

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.07.2015 - 11:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘La Meridiana serà una onada d’il·lusió col·lectiva per a portar al parlament el lligam de la construcció d’un nou país i una nova societat, millor i més justa’, ha dit el president de l’ANC, Jordi Sànchez, en la presentació de la mobilització de l’Onze de Setembre d’enguany. L’ANC i Òmnium demanen d’omplir la Meridiana de dalt a baix; des del parc de la Ciutadella fins al carrer de Rosselló-Pòrcel. Aquesta vegada el color de la mobilització serà el blanc, que s’acabarà tenyint d’uns quants colors gràcies a unes busques que alçaran tots els assistents.

Així ho ha explicat el membre del secretariat nacional de l’ANC Josep Sabaté:

Heus ací el vídeo que crida la mobilització de la Meridiana:

Així serà, esquemàticament:

—La mobilització de la Meridiana començarà a les 17.14.

—El recorregut ocuparà una distància aproximada de 5,2 quilòmetres, des del parc de la Ciutadella fins al carrer de Rosselló-Pòrcel. Enguany s’omplirà la Meridiana completament, no únicament el tram central, com passava l’any passat a la Gran Via i a la Diagonal.

—La via es dividirà en deu eixos que hauran marcat la campanya de mobilització d’enguany de l’ANC i Òmnium amb vista al 27-S: Equilibri territorial, Diversitat, Solidaritat, Oberts al món, Sostenibilitat, Igualtat, Innovació, Regeneració democràtica, Educació i cultura, Benestar i Justícia social.

—Cada eix serà format per uns quants trams. N’hi haurà 135, tants com escons al parlament.

—El color inicial de la Via Lliure serà el blanc. Però tots els participants tindran unes busques del color de l’eix del qual formaran part.

—Una busca gegant recorrerà la Via Lliure per un carril central mentre al voltant s’alçaran les busques de la gent per a crear una gran onada fins al parlament.

—Una vegada la busca hagi sobrepassat cada tram els participants ocuparan tota la Via.

—Per acabar, els assistents mostraran el suport a la República Catalana aixecant a la vegada les seves busques, amb què dotaran de color tota la mobilització.

—Les inscripcions s’obriran a mitjan juliol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any