Independentistes d’ICV, EUiA, CCOO, UGT i Unió de Pagesos presenten una nova associació

  • S'agrupen amb l'objectiu de tenir veu dins l'espai de l'esquerra nacional i fer aportacions al procés d'independència

VilaWeb
Redacció
03.07.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Acord d’Esquerres per la República Catalana és una associació integrada per gent de diversos espais de les esquerres catalanes, que militen o han militat en organitzacions polítiques, socials, sindicals o veïnals com ara a ICV, EUiA, CC.OO, UGT i Unió de Pagesos. Neix amb l’objectiu de tenir veu dins l’espai de l’esquerra nacional i amb la voluntat de participar activament en el procés de construcció de la república catalana que es pot activar a partir del 27 de setembre, ‘a conseqüència d’una desitjada majoria de les forces favorables a un procés constituent’.

Es presentarà aquest matí, a les onze, en una conferència de premsa a la seu de Comissions Obreres a Barcelona. Teresa Mira, Francesc Matas, Antoni Morral i Josep Ferrer presentaran el manifest fundacional i les propostes que Acord d’Esquerres per la República Catalana farà al full de ruta independentista. Hi seran presents els diputats del Parlament de Catalunya Sara Vilà (ICV i Compromís per la Independència) i David Companyon (EUiA).

També hi haurà una fila zero amb l’assistència Josep Vendrell, secretari general d’ICV; Joan Josep Nuet, coordinador general d’EUiA; Joan Tardà, Agnès Russiñol i Marta Vilalta, diputats i diputades d’ERC; Quim Arrufat, diputat de la CUP; Arcadi Oliveras, de Procés Constituent; Jordi del Rio, d’Avancem; Toni Comín, de Catalunya, Socialisme i Llibertat. en representació de les entitats sobiranistes, Jordi Sánchez, de l’ANC; Jordi Bosch, secretari d’Òmnium Cultural; Eduardo Reyes, de Súmate. I representants dels sindicats CCOO, UGT, Unió de Pagesos i, a títol personal, entre més, Lluís Rabell, Raül Romeva, l’actriu Carme Sansa, Josep Maria López Llaví i Miguel Salas.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any