El científic amb ànima de filòleg que vol resoldre ‘El gran dictat’

  • Marcel Arias té el rècord de participació amb 85 programes i podria endur-se el pot més alt de la història

VilaWeb
Redacció
05.07.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Esfacelerial, mikhrab, hepatòpsits o sherghottita són algunes de les paraules que han deixat el concursant de ‘El gran dictat‘, Marcel Arias, sense endur-se el pot final del programa. Ha concursat 85 vegades i ostenta el rècord de participació, però això no li ha servit per guanyar-lo. El seu, és un perfil força curiós. Mentre cada vespre deixa bocabadat als espectadors tot solucionant paraules impossibles, durant el dia treballa d’investigador a l’Institut d’Investigació de Bellvitge (Idibell).

És el concursant estrella de ‘El gran dictat’ i molts el reconeixeran pel seu aspecte peculiar: barba i cabell llarg recollit en una cua. Marcel Arias té 27 anys, és biotecnòleg i s’està doctorant a l’Idibell. El seu grup de treball investiga la viroteràpia, una branca de la ciència que permet modificar els virus genèticament perquè algun dia siguin útils en la lluita contra el càncer. Però la seva vocació per la ciència no l’ha privat de tenir un gran interès per les llengües i la filosofia. De fet, confessa que, si no fos perquè el laboratori li ha absorbit molt de temps, hauria complementat la seva carrera de ciències amb algunes de lletres.

És un amant de la lectura i la cultura en general i això l’ha permès acumular gairebé 50.000 euros, els quals es podrien convertir en molts més si finalment aconsegueix escriure correctament les quinze paraules del dictat. Els seus coneguts el defineixen com un friqui amb una memòria prodigiosa, gairebé fotogràfica.

A una paraula del pot

En dotze ocasions s’ha quedat a només una paraula d’endur-se el pot, la majoria d’elles, en el tercer o quart nivell del dictat. I a vegades, només per escriure malament una lletra. El més curiós de tot plegat és que en el primer dels vuitanta-cinc programes Arias va arribar a escriure bé les primeres catorze paraules però en la quinzena, sherghottita, va errar. Aquesta circumstància no se li ha repetit més. Podrà guanyar el pot?

El rànquing dels vuit pots que ha donat el programa:

1- 92.680 euros, el 26 de novembre del 2014. Guanyador: Lluís Garcia
2- 72.990 euros, el 29 de setembre del 2011. Guanyador: Josep de Mateu
3- 66.120 euros, el 16 de maig del 2013. Guanyador: Gerard Alonso

4- 61.680 euros, el 2 de juliol del 2012. Guanyador: Francesc Rossell

5- 49.610 euros, l’11 de juliol del 2010. Guanyadora: Maria Mercè Estévez
6- 39.375 euros, el 23 de desembre del 2014. Guanyador: Pau Sabaté
7- 32.655 euros, el 25 d’octubre del 2013. Guanyador: Ricard de Clascà

8- 30.605 euros, el 23 de desembre del 2011. Guanyador: Jordi Girard

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any