Jordi Sánchez als partits: ‘Ens han de garantir que després del 27-S no ens deixaran a l’estacada’

  • 'No farem un pas endavant només amb el suport d'un partit', diu el president de l'ANC

VilaWeb
ACN – Redacció
01.07.2015 - 09:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de l’ANC, Jordi Sánchez, està convençut que a partir del 27-S hi haurà una majoria parlamentària independentista. Per això, durant una entrevista a Catalunya Ràdio ha emplaçat CDC, ERC i la CUP a definir de forma imminent com serà el govern a partir del dia 28 i no esperar a saber el resultat del 27-S per pactar les línies bàsiques d’actuació. ‘Si us plau, pacteu ara les condicions perquè en l’horitzó del dia 28 de setembre hi hagi un govern sòlid i estable i comenci el procés d’independència al parlament’, ha dit Sánchez.

Segons el president de l’ANC hi ha d’haver un compromís inequívoc dels partits independentistes que després del 27 de setembre comença un procés; i han de donar tranquil·litat que tindran un acord, que no començaran a discutir i que no ens deixaran a l’estacada.’

Pel que fa estrictament a la consulta interna de l’ANC, Sánchez ha explicar que si el ‘sí’ guanya, la direcció de l’entitat començarà a parlar ‘de forma discreta’ amb els partits polítics per tal d’intentar consensuar una fórmula que permeti visualitzar electoralment el suport de la societat civil a la independència. ‘L’ANC no farà un pas endavant només amb el suport d’un partit. El que hem de veure és si fem un pas endavant demanant el suport, com a mínim, dels dos partits que han signat el full de ruta’, ha destacat.

En cas que el ‘no’ sigui l’opció majoritària en la consulta que es farà entre divendres i dissabte que ve, l’ANC renunciarà a participar activament en la configuració de candidatures i se centrarà en allò que l’ha caracteritzat des del seu naixement: la mobilització social i la conscienciació a favor de la independència.

Sánchez també ha explicat que la proposta que ara fa deu dies va llançar el president de la Generalitat a les entitats ‘no’ incompleix l’acord del passat 14 de gener signat per ERC i CDC amb el beneplàcit de l’ANC, Òmnium Cultural i l’AMI. ‘Jo crec que obre un escenari diferent’, ha opinat. De fet, l’annex secret que aquest dimarts va ser publicat per diversos mitjans de comunicació va ser precisament ‘proposta de les entitats’ per garantir la seva neutralitat. ‘El que era vàlid el 14 de gener ho és l’1 de juliol’, ha remarcat.

En l’entrevista, Sánchez ha deixat clar que la voluntat de l’ANC és que el 27-S hi hagi ‘el mínim nombre de llistes independentistes’, per tal de garantir la unitat del vot. Per això, prefereixen que hi hagi ‘dues candidatures millor que tres i una millor que dues’. En tot cas, assumeix que, probablement, acabaran sent tres candidatures. Un escenari en què l’Assemblea no prendrà partit per una en detriment d’una altra. ‘La línia vermella segueix estant on la teníem. L’Assemblea no trencarà la transversalitat’, ha garantit.

Més informació: La consulta de l’ANC: Què vol dir votar ‘sí’ i què vol dir votar ‘no’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any