Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  30.06.2015  15:32

Autor/s: ACN

El govern català nomena quinze nous alts càrrecs per cobrir la sortida d'Unió

Joan Delort, nou director de Protecció Civil

Men?ame
 

El govern català ha aprovat avui el nomenament de quinze nous alts càrrecs després de la sortida d'Unió de l'executiu. La vice-presidenta i portaveu, Neus Munté, ha explicat que hi ha persones que han demanat marxar seguint la instrucció del seu partit i d'altres que han estat substituïdes 'amb tota normalitat' pels nous consellers, perquè estan confegint els equips amb els que puguin sentir-se 'més còmodes'. Pel que fa al Departament de Presidència, s'ha nomenat Francesca Guardiola nova directora general de Relacions Exteriors i Carles Combarros com a director del Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat.

Francesc Guardiola i Sala (1963) era fins ara sots-directora general de Relacions Exteriors a la Secretaria d'Afers Exteriors i de la UE, adscrita al Departament de Presidència. Germana de l'entrenador de futbol Josep Guardiola, és llicenciada en Filologia i Literatura Catalanes per la UB, màster en Gestió Cultural per la UB i la City University de Londres i postgrau en Arts Teatrals per la The Arts Educational Schools de Londres. Entre 2003 i 2006 va ser cap de protocol del Departament d'Educació. Entre 2006 i 2011 va ser cap de Relacions Institucionals del Parlament, institució on va entrar a treballar l'any 1984, passant per diferents càrrecs. 

Carles Combarros (1975) és llicenciat en INEF per la UB, màster en Direcció i Administració d'Empreses-MBA Esade i màster en Direcció de Màrqueting per la UPF. S'ha dedicat al màrqueting esportiu durant bona part de la seva carrera. Entre 2011 i 2015 va ser tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Ocupació de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, president del Consell d'Administració de Grameimpuls i vocal del Consell d'Administració de Gramepark. L'últim any, ha exercit com a diputat adjunt de Cultura de la Diputació de Barcelona.

Joan Delort, nomenat director de Protecció Civil

Joan Delort, que va deixar el càrrec de gerent de la Guàrdia Urbana de Barcelona quan Ada Colau va assumir l'alcaldia, serà el nou director general de Protecció Civil. Ha estat nomenat aquest dimarts pel Govern, i substituirà així Jordi Aurich, d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC). Delort ja ha exercit diferents responsabilitats en l'àmbit de la seguretat pública ja que, a banda de la Guàrdia Urbana, va ser secretari de Seguretat Pública entre 2007 i 2011, i director del Servei Català de Trànsit entre 2001 i 2003, a més de dirigir la politia local de Girona, Sant Feliu de Llobregat i Barberà del Vallès. 

M. Eugènia Domenech, directora del Servei Català de Trànsit

Al capdavant del Servei Català de Trànsit també hi ha hagut relleu. Maria Eugènia Domenech assumeix la direcció general que fins ara ocupava Joan Josep Isern, també d'UDC. Domenech és advocada i especialista en temes de transport, seguretat vial i accidents de trànsit. La seva activitat professional s'ha centrat en l'àmbit de la responsabilitat civil, sinistres de trànsit i responsabilitat penal i en la defensa del dret de les víctimes. Actualment forma part de diferents comissions i grups de treball sobre mobilitat i seguretat viària tant d'àmbit català com estatal. Des de 2004 és la presidenta de l'Associació de Prevenció d'Accidents de Trànsit P(A)T, de la qual forma part des de 1987. Ha estat vicepresidenta tercera de la Fundació Catalana de Seguretat Viària. 

Secretaria general d'Interior i direcció de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya

La secretaria general del Departament d'Interior també canvia de mans. Cèsar Puig substituirà Josep Martínez. Puig, llicenciat en dret, ja ha ocupat diversos càrrecs a l'Administració. Entre el 2000 i el 2004 va ser delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, i anteriorment havia estat cap del Servei Territorial de Joventut entre altres. El 2011 va ser nomenat director dels Serveis Territorials i Sostenibilitat. 

El Govern també ha nomenat aquest dimarts Jaume Domingo nou director de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, que agafa el relleu a Núria Aymerich. Domingo va començar la seva col·laboració amb l'escola de Policia de Catalunya com a professor i el 2002 s'hi incorpora per coordinar projectes d'innovació. Entre 2011 i 2013 ha estat cap del Gabinet de Seguretat del Departament d'Interior on ha coordinat l'elaboració de l'informe de Seguretat de Catalunya i l'Enquesta de Seguretat Pública, entre d'altres. Des de 2014 és coordinador de Programes de Prospectiva de la Direcció General d'Anàlisi i Prospectiva del Departament de la Presidència. 

Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència

Federic Adan s'encarregarà a partir d'ara de la direcció del Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència 112 Catalunya, càrrec que fins ara ocupava David Ciudad. Adan és doctor en Dret i ha estat vinculat a la Universitat Rovira i Virgili com a docent.

Men?ame