L’ACM i l’AMI s’uneixen per demanar la sobirania fiscal als ajuntaments

  • Actualment hi ha 64 municipis que paguen els seus impostos a l'Agència Tributària de Catalunya

VilaWeb
Redacció
30.06.2015 - 15:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

ACM i AMI han presentat avui la campanya ‘Construïm Estat, Paguem a Catalunya’, a través de la qual demanen als ajuntaments i ens locals que ingressin a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) els impostos que paguen als seus municipis. El president de les dues entitats, Miquel Buch i Josep Maria Vila d’Abadal, han garantit que és una activitat ‘completament legal’, ja que l’ATC simplement fa d’intermediària i els impostos arriben a l’agència tributària estatal. Buch ha subratllat, però, la importància que té per a l’ATC, que ‘recopila tota una sèrie de dades molt interessants per al govern d’un futur Estat’.

ACM i AMI insten tots els municipis catalans a seguir l’estela d’aquests 64 ens locals que ja ingressen l’IRPF dels treballadors municipals i l’IVA a l’ATC, enlloc de fer-ho directament a la Hisenda espanyola. ‘Hem de començar a tenir clar que en els propers anys haurem de fer passos en aquest sentit. També els hauran de fer els ciutadans, però comencem pels municipis’, ha opinat Vila d’Abadal.



La campanya de sobirania fiscal es va iniciar el 2012 a partir d’una iniciativa del col·lectiu ‘Diem Prou’ i més tard s’hi va afegir l’AMI. L’objectiu de la campanya iniciada aquest 2015 és incentivar les administracions locals catalanes a fer un pas en aquesta direcció.



Tant Buch com Vila d’Abadal han destacat l’esforç de simplificació que ha fet la Generalitat perquè els ajuntaments puguin pagar aquests impostos a través d’Internet. També han advertit que molts secretaris i interventors municipals, ‘treballadors de l’Estat’, estan posant traves a aquesta activitat, tot i que els informes que han encarregat a grups d’advocats han conclòs que és ‘completament legal’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any