El govern de Ximo Puig pren possessió amb el mandat de fer ‘que les persones visquin dignament en una societat justa’

  • Els consellers han promès els càrrecs · El traspàs de les carteres es fa avui

VilaWeb
Redacció
30.06.2015 - 12:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els consellers del nou govern valencià han pres possessió avui dels càrrecs en l’acte presidit pel cap del Consell, Ximo Puig, al saló de Corts del Palau de la Generalitat. Durant el seu discurs, Puig ha remarcat que els nous representants han promès ‘lleialtat al poble valencià’ i els ha demanat que no perdin de vista mai del seu horitzó ‘les persones vivint dignament en una societat justa, culta, tolerant, oberta i inclusiva’. El president ha recordat l’aprovació fa 10 anys del matrimoni igualitari i l’ha posat com exemple de fet legislatiu senzill que ha canviat la vida de moltes persones. ‘Aquest és el camí d’un consell compromès fins a la medul·la amb totes les causes justes.’

Podeu veure el vídeo de la presa de possessió:

Ximo puig va donar a conèixer ahir els noms dels membres del nou Consell, que per primera vegada a la història serà paritari. Hi havia gran atenció sobre qui recauria la conselleria de Cultura i Educació, que fins ahir encara encallava negociacions, i finalment ha sigut pel portaveu de Compromís per Castelló, Vicent Marzà. Els altres noms que formaran el govern són la ja coneguda vice-presidència de Mònica Oltra, Gabriela Bravo, consellera de Justícia, la diputada Carmen Montón, de Sanitat, Vicent Soler d’Hisenda, María José Salvador, d’Habitatge, Elena Cebrián, d’agricultura, Vicent Soler, d’Hisenda i model econòmic, Manuel Alcaraz, de Transparència, Participació i Cooperació, i Rafael Climent, d’Economia i Comerç.

Un govern de ‘canvi i unitat per superar la triple crisi que vivim: política, econòmica i social’, així ha definit Ximo Puig el nou Consell, que també serà paritari. Ximo Puig comptarà amb un equip format per quatre homes i cinc dones: ‘És el primer govern paritari de la història del nostre autogovern’. Amb tot, la proposta del Bloc Nacionalista Valencià de què la independent Gràcia Jiménez fos la consellera d’Educació i Cultura no ha tingut el suficient consens entre el seu soci de coalició, Iniciativa, ni al PSPV. L’escollit ha sigut Vicent Marzà, que és membre d’Escola Valenciana.

Un dels noms que ha caigut a última hora ha sigut Julià Álvaro, de Compromís. La voluntat de fer un govern paritari ha pesat més en la decisió final i la conselleria d’Agricultura i Medi Ambient recau a Elena Cebrián. Precisament Cebrián és un dels dos perfils independents que hi haurà al nou govern juntament amb Gabriela Bravo. Les altres vuit conselleries s’han repartit de forma equitativa entre els dos socis de govern. El PSPV tindrà quatre conselleries i Compromís quatre més.

Informació relacionada:

Tots els noms del nou govern valencià de Ximo Puig

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any