Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  29.06.2015  17:35

Autor/s: ACN

La CUP expulsa l'ex-batlle d'Arenys de Munt Josep Manel Ximenis

Va ser l'impulsor de la consulta sobre la independència al municipi el 2009 · El partit li demana que renunciï a l'acta de regidor

Men?ame
 

La CUP ha expulsat Josep Manel Ximenis, ex-batlle d'Arenys de Munt (Maresme) i actualment regidor. N'ha informat l'assemblea local en un comunicat, on anunciava que començava 'una nova etapa'. L'assemblea territorial del Maresme - Barcelonès Nord, amb el suport del secretariat nacional, va resoldre a principi de juny que Ximenis no era 'ni representant ni militant de la CUP d'Arenys de Munt ni a l'ajuntament ni en cap altra institució' i ara li demana que lliuri l'acta de regidor. Ximenis, que es va presentar com a cap de llista el 24-M, va ser l'impulsor de la primera consulta popular sobre la independència, que es va fer a Arenys de Munt el setembre del 2009, quan era regidor a l'oposició.

El comunicat diu que les raons de l'expulsió són 'els desafortunats comentaris públics realitzats per l'actual regidor Josep Manuel Ximenis' que signifiquen 'una deriva que l'allunya dels plantejaments i el projecte polític de la CUP'. En la resolució presa en una reunió a principi de juny, la CUP diu que no pot acceptar aquesta actitud, que voreja 'la xenofòbia i el masclisme'. Segons que sembla, aquests polèmics comentaris són els d'una entrevista prèvia a les eleccions. La resolució diu que aquests fets s'afegeixen a 'una sèrie de discrepàncies respecte al model assembleari de la CUP', que han fet que 'persones molt significatives i compromeses amb el projecte hagin abandonat l'assemblea local d'Arenys d'Amunt'.

A les darreres eleccions municipals a Arenys de Munt, la CUP va obtenir-hi tres regidors, i ara 'haurà de definir i determinar la seva representació local a l'ajuntament i la política local que desenvoluparà en el futur', segons el comunicat de l'assemblea local.