Primers problemes amb i per a la ‘gent del viatge’

  • Arriba l'estiu i, com cada any, s'obre la polèmica amb la 'gent de viatge' que demana llocs condicionats per poder instal·lar-se. Ahir diumenge van col·lapsar durant uns hores la RD 618 ...>>
    Dl. 29 de juny del 2015

VilaWeb
Redacció
29.06.2015 - 11:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més de 80 caravanes de la comunitat gitana de la gent de viatge (nòmades), que havien arribat ahir diumenge a Catalunya Nord, van ser encerclades per un dispositiu policial, format per policies i gendarmes, posat en plaça per la prefecte Josiane Chevalier.  Això va fer que, durant més de tres hores, es formés un bloqueig a la RD 618.

La causa d’aquesta anomalia, era que la gent de viatge es volia establir, sense autorització, en un terreny a prop de Palau del Vidre, mentre que el dispositiu policial, els volia fer anar a Ribesaltes, a una gran àrea de descans, condicionada per les seues caravanes. Finalment, i amb la mediació del sotsprefecte Gilles Giuliani, el batlle de Palau del Vidra, Marcel Descossy, ha donat el seu acord per acollir la comunitat al seu municipi.

Pel seu costat, Gilles Giuliani farà avui dilluns una reunió amb els batlles de tot el sector per tal de comprometre una reflexió comuna sobre l’acollida de la gent de viatge.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any