Torna a Ontinyent la campanya del voluntariat contra el foc

  • La regidora Patricia Folgueras insta els veïns de la ciutat a involucrar-se en al prevenció dels incendis forestals

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.06.2015 - 16:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Per segon any consecutiu, la regidoria de Sostenibilitat engega la campanya ‘Ontinyent contra el foc’ per a conscienciar els veïns de la ciutat del risc d’incendis i de la necessitat d’actuar amb la major prevenció possible. Els voluntaris que vulguen formar-ne part per a fer de vigilants ja poden inscriure-s’hi a través del formulari disponbile a la web municipal.

La campanya es desenvoluparà de l’1 de juliol al 31 d’agost, si bé es podria allargar també al setembre, segons les condicions climatològiques del moment. L’Ajuntament hi dedicarà dos vehicles municipals, i aportarà als voluntaris equipament com ara telèfons mòbils, emissores de ràdio, prismàtics i altres equips de control i comunicació. També es farà càrrec de dietes per a qui supere una quantitat d’hores de vigilància; o ajudes al quilometratge per a qui faça ús de vehicles motoritzats.

La vigilància es fara en tres torns, de 9.00 a 14.00, de 16.00 a 20.00 i de 21.00 a 24.00 de dilluns a diumenge. S’han establit algunes rutes, coordinades-se amb la Brigada Forestal d’Ontinyent i els mitjans de la Generalitat Valenciana per fer vigilància del terme i dissuadir els veïns de realitzar actuacions perilloses.

Durant la presentació de la campanya, la regidora de l’àrea, Patricia Folgueras va explicar que enguany, com a novetat, es comptarà amb una persona encarregada d’organitzar els horaris dels voluntaris, ‘un llicenciat en ciències ambientals que està estudiant un màster en Enginyeria Ambiental i que prestarà el seu servei a través d’una de les beques de La Dipu et Beca’. La regidora ha instat els ciutadans a involucrar-se i ha agraït la dedicació dels voluntaris.

Vint anys del gran foc Reportatge especial sobre el gran incendi forestal de 1994

Publicitat

“Tresors

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any