Barcelona vista des de la webcam de l’espai

  • La companyia canadenca Urthecast ha publicat alguns vídeos des de la càmera d'alta resolució que té instal·lada a l'Estació Espacial Internacional

VilaWeb
Redacció
22.06.2015 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La companyia canadenca UrtheCast es va presentar el 2013 amb la promesa d’oferir vídeos d’alta resolució de la Terra fets des de l’Estació Espacial Internacional (ISS). Dos anys després sembla que és a punt de complir-la. Però abans d’activar el servei de streaming en directe, el mes que ve, ha publicat els primers vídeos captats des de la seva càmera d’alta definició Iris, instal·lada a l’EEI.

N’hi ha un que captura el moviment al centre de Londres. Un altre mostra un barri de Boston. I el tercer és de Barcelona, i s’hi pot veure l’activitat al port, la ronda litoral, i el vessant de llevant de la muntanya de Montjuïc:

UrtheCast, amb seu a Vancouver, té actualment dues càmeres instal·lades a l’ISS amb la intenció d’oferir, a través d’una plataforma interactiva a internet, fotografies d’alta resolució i vídeos en format Ultra HD capturats durant les setze voltes a la Terra que fa cada dia l’estació. Hi haurà dos serveis: un de franc, enfocat a particulars, i un de pagament, per a institucions i empreses.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any