Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  22.06.2015  20:00

Barcelona vista des de la webcam de l'espai

La companyia canadenca Urthecast ha publicat alguns vídeos des de la càmera d'alta resolució que té instal·lada a l'Estació Espacial Internacional

Men?ame
 

La companyia canadenca UrtheCast es va presentar el 2013 amb la promesa d'oferir vídeos d'alta resolució de la Terra fets des de l'Estació Espacial Internacional (ISS). Dos anys després sembla que és a punt de complir-la. Però abans d'activar el servei de streaming en directe, el mes que ve, ha publicat els primers vídeos captats des de la seva càmera d'alta definició Iris, instal·lada a l'EEI.

N'hi ha un que captura el moviment al centre de Londres. Un altre mostra un barri de Boston. I el tercer és de Barcelona, i s'hi pot veure l'activitat al port, la ronda litoral, i el vessant de llevant de la muntanya de Montjuïc:

UrtheCast, amb seu a Vancouver, té actualment dues càmeres instal·lades a l'ISS amb la intenció d'oferir, a través d'una plataforma interactiva a internet, fotografies d'alta resolució i vídeos en format Ultra HD capturats durant les setze voltes a la Terra que fa cada dia l'estació. Hi haurà dos serveis: un de franc, enfocat a particulars, i un de pagament, per a institucions i empreses.