Rocío Martínez-Sampere deixa l’escó del PSC: ‘Havia de tancar una etapa’

  • De moment, mantindrà la militància

VilaWeb
Redacció
18.06.2015 - 13:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La diputada del PSC Rocío Martínez-Sampere ha deixat avui el seu escó del Parlament de Catalunya. La presidenta de la cambra, Núria de Gispert, li ha donat les gràcies i se n’ha acomiadat abans de donar-li la paraula. La diputada socialista ha dit que no deixava la política i que la seva decisió no era deguda a les discrepàncies amb la direcció del partit. 

Vegeu el vídeo del comiat de Martínez-Sampere:

Segons Martínez-Sampere, el motiu de la decisió és que ha arribat al convenciment que no pot servir ‘amb el rigor i l’atreviment necessaris’. Aquesta renúncia s’afegeix a la d’Àngel Ros, Marina Geli i Joan Ignasi Elena, que també han deixat l’escó del PSC durant aquesta legislatura.

‘Me’n vaig d’aquest parlament havent rebut més que no he donat. En surto amb més dubtes i contradiccions que quan hi vaig entrar. Debatre amb vostès m’ha fet ser més tolerant i políticament millor’, ha dit. Martínez-Sampere ha explicat que havia volgut fer efectiva la decisió després de les eleccions municipals i amb el ‘mínim soroll possible’.

‘Estic agraïda al PSC per moltes coses i forma part del que sóc. Entenc que a la vida un ha de saber ser als llocs, però també marxar-ne, i això és el que intento fer ara’, ha dit per acabar.

Pèrdua progressiva de pes polític

Rocío-Sampere ha anat perdent pes polític d’ençà que Miquel Iceta va començar a dirigir el PSC. En l’etapa de Pere Navarro era la portaveu econòmica i membre de l’executiva del partit. Un càrrec que va deixar el gener del 2014 perquè no estava d’acord amb el vot contrari del PSC a demanar al congrés espanyol les competències per a convocar la consulta i perquè volia presentar-se a les primàries del PSC a Barcelona, una cursa que va perdre contra Jaume Collboni.

Al matí, en unes declaracions a Catalunya Ràdio, ha explicat: ‘Mai no he amagat les discrepàncies amb la direcció. Hi són avui com abans. De moment, crec que no he d’estripar el carnet, perquè no tinc gens de ganes de fer mal a ningú. Intento marxar amb la màxima elegància possible.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any