Ada Colau renuncia a la candidatura de Barcelona als Jocs d’Hivern

  • Destitueix el director de la candidatura i referma que no és pas cap objectiu per al govern municipal

VilaWeb
Redacció
17.06.2015 - 13:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern no és pas cap objectiu per al govern municipal de Barcelona. El tinent batlle Gerardo Pisarello ho ha dit clarament en la conferència de premsa que ha fet conjuntament amb la batllessa, Ada Colau, després de la primera reunió de la comissió de govern municipal. Colau ja va comunicar ahir al director de la candidatura, Òscar Grau, que el destituïa. I avui Pisarello ho ha reblat: ‘Aquest projecte no és prioritari a la ciutat.’

I encara ha afegit: ‘Els esdeveniments esportius han de tenir a veure amb el context mediterrani de la ciutat i han de ser pactats amb entitats socials i esportives de Barcelona. La candidatura no és cap objectiu del govern, no és prioritària perquè no ha tingut mai consens a la ciutat’.

Pisarello ha recordat que ja durant la campanya electoral del passat mes de maig, BComú va fer evident el seu rebuig a l’organització dels Jocs Olímpics del 2026, que creu que no gaudeixen del consens ‘generalitzat’ entre la ciutadania. I ha posat un exemple d’aquesta manca de suport popular: el fet que l’anterior alcalde, Xavier Trias, es plantegés la celebració d’una consulta per avalar-ne la celebració. Segons ha dit, Trias ‘era conscient que no hi havia prou consens a la ciutat’ en torn a aquesta candidatura.

Segons el diari Regió 7, una delegació de batlles de municipis del Pirineu es vol reunir aviat amb Colau per convèncer-la de la necessitat d’aquesta candidatura.

Primers acords del mandat

Avui Colau ha anunciat els primers acords de govern: reforçar l’oficina d’habitatge de Nou Barris i convocar la comissió mixta de prevenció de desnonaments per la via d’urgència, en què hi ha representades entitats com ara la PAH, associacions de veïns, la federació de caixes, el col·legi d’advocats, el de procuradors, serveis socials i les formacions polítiques.

Així mateix, ha anunciat que prendrien mesures per garantir les beques menjador a tots els infants aquest estiu, i que es faria un mapa dels casos de malnutrició infantil a la ciutat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any