La CUP no farà candidatura amb Procés Constituent, Podem, ICV i EUiA el 27-S

  • L'esquerra independentista no està disposada a renunciar al caràcter plebiscitari de les eleccions

VilaWeb
ACN
16.06.2015 - 17:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La CUP no compartirà candidatura amb Procés Constituent, Podem, ICV i EUiA a les eleccions del 27 de setembre. El diputat Quim Arrufat ha rebutjat la proposta de la darrera assemblea de Procés Constituent. ‘No té gaire sentit. La CUP no es troba en les mateixes coordenades’, ha dit al Parlament. ‘ICV i Podem han expressat que el seu objectiu és guanyar unes eleccions per gestionar una autonomia intervinguda.’

‘La CUP, en canvi, vol un altre marc de sobirania per a començar a governar-nos’, ha afegit. L’objectiu de la CUP és bastir una candidatura d’esquerres àmplia en què la independència sigui un punt imprescindible per a garantir la ruptura amb l’estat.

Arrufat ha confirmat que aquesta setmana participarien en una reunió amb les forces polítiques d’esquerres que han estat interpel·lades per Procés Constituent. Una trobada en què la CUP descartarà qualsevol aliança amb les formacions polítiques que mantinguin l’esquema del tripartit. ‘El 2003 les elits d’esquerres van apostar per construir un espai ampli per fer fora la dreta de la Generalitat i construir polítiques socials’, ha recordat.

Un esquema que, segons ell, ha quedat invalidat dotze anys després perquè la Generalitat està ‘intervinguda’ i els mercats són els que ‘controlen’ la política. La independència i l’obertura d’un procés constituent ‘popular’ és la recepta que posa sobre la taula l’esquerra independentista per superar la dependència de Catalunya.

La CUP no s’incorporarà a un ‘front d’esquerres’, però sí que propugna, en canvi, una confluència estratègica de les esquerres ‘independentistes’. La candidatura que presentaran per al 27 de setembre no serà ‘normal’, sinó que s’obrirà a tothom qui comparteixi l’horitzó d’independència i justícia social que defensa el partit.

Pel que fa al full de ruta sobiranista signat per CDC i ERC, Arrufat ha explicat que el diàleg amb aquests partits és constant per tal de construir un document comú ‘per dissenyar un escenari tan compartit com sigui possible per al 27-S’. La CUP és conscient que els grans canvis no vindran només de la força d’un sol partit i ‘la capacitat de generar marcs estratègics compartits serà una virtut’. De moment, però, no se sumen al text pactat per republicans i convergents, tot i que confien a fer-ho amb prou marge per a afrontar les eleccions catalanes amb un acord.

 

Informació relacionada:

Vídeo: Arrufat: ‘He estat a reunions on ens deien que explotarien l’odi a Mas’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any