Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  15.06.2015  20:51

Autor/s: ACN

Mor a 91 any el pintor Romà Vallès, referent de l'informalisme català

El Centre Cultural de Terrassa va inaugurar a principi de juny l'Espai Romà Vallès dedicat a la seva obra

Men?ame
 

El pintor Romà Vallès, referent de l'informalisme català, s'ha mort a Barcelona a 91 any. Vallès era llicenciat en Belles Arts i es va introduir en la pintura informal a través de l'expressionisme abstracte americà. En l'etapa inicial els seus treballs es destacaven per l'absència de color. A mitjan anys comença la sèrie 'Collages', on introdueix el color i retalls de premsa. Més tard, va afegint-hi elements geomètrics fins que als anys setanta trenca amb la rectitud de les formes i la substitueix per elements curvilinis. En les últimes sèries és habitual de trobar-hi díptics, tríptics, políptics i un nou joc amb la matèria utilitzant sorra i pigment.

Precisament, el Centre Cultural Terrassa va inaugurar a principi d'aquest mes l'Espai Romà Vallès, dedicat a l'obra del pintor. L'espai es creava perquè l'artista havia donat gairebé tota la seva obra, 680 quadres i documentació, a la Fundació Antiga Caixa de Terrassa. Les primeres obres que s'hi han exposat formen part de les sèries 'Cosmogonies' i 'Collage'. 

El director artístic del Centre Cultural Terrassa, Adrià Fornés, explicava a l'ACN que la llavor del projecte havia sorgit amb una exposició retrospectiva sobre l'autor, quan va fer noranta anys, el desembre del 2013.