Mor a 91 any el pintor Romà Vallès, referent de l’informalisme català

  • El Centre Cultural de Terrassa va inaugurar a principi de juny l'Espai Romà Vallès dedicat a la seva obra

VilaWeb
ACN
15.06.2015 - 20:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El pintor Romà Vallès, referent de l’informalisme català, s’ha mort a Barcelona a 91 any. Vallès era llicenciat en Belles Arts i es va introduir en la pintura informal a través de l’expressionisme abstracte americà. En l’etapa inicial els seus treballs es destacaven per l’absència de color. A mitjan anys comença la sèrie ‘Collages’, on introdueix el color i retalls de premsa. Més tard, va afegint-hi elements geomètrics fins que als anys setanta trenca amb la rectitud de les formes i la substitueix per elements curvilinis. En les últimes sèries és habitual de trobar-hi díptics, tríptics, políptics i un nou joc amb la matèria utilitzant sorra i pigment.

Precisament, el Centre Cultural Terrassa va inaugurar a principi d’aquest mes l’Espai Romà Vallès, dedicat a l’obra del pintor. L’espai es creava perquè l’artista havia donat gairebé tota la seva obra, 680 quadres i documentació, a la Fundació Antiga Caixa de Terrassa. Les primeres obres que s’hi han exposat formen part de les sèries ‘Cosmogonies’ i ‘Collage’. 

El director artístic del Centre Cultural Terrassa, Adrià Fornés, explicava a l’ACN que la llavor del projecte havia sorgit amb una exposició retrospectiva sobre l’autor, quan va fer noranta anys, el desembre del 2013.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any