Joan Ribó: ‘Avui comença una nova època per a València’

  • Ha estat investit batlle amb els vots dels regidors de Compromís, PSPV i València en Comú

VilaWeb
Redacció – ACN
13.06.2015 - 12:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Joan Ribó ha estat investit avui nou batlle de València després de 24 anys de govern de Rita Barberá. La investidura ha estat possible mercè als vots dels regidors de Compromís per València, PSPV-PSOE i València en Comú (la marca blanca de Podem). ‘Després de 24 anys d’una certa foma de governar avui comença una nova època per a València. Vos convide a participar en el canvi’, ha acabat dient Ribó en el seu discurs. Un discurs en què ha tingut un record especial per als veïns del Cabanyal, i en què ha destacat que apostarà per la transparència i per combatre la corrupció.

Després de la seva proclamació, Joan Ribó ha sortit al carrer on centenars de persones l’han aclamat a la plaça de l’Ajuntament de València al crit d’ ‘alcalde!’. En la concentració s’han pogut veure nombroses banderes de Compromís i alguna del PSPV-PSOE. A la proclamació de Ribó ha assistit la síndic de Compromís, Mónica Oltra, i el vicepresident primer de les Corts Valencianes, Enric Morera (també de Compromís) així com l’exalcalde socialista Ricard Pérez Casado, entre altres.

Al seu discurs, el nou batlle ha recordat que va arribar a València fa 50 anys per estudiar i que ‘aquesta ha estat una ciutat que m’ha fet créixer i ser un valencià per voluntat pròpia’. Ribó ha agrait la confiança a tots els seus votants i ha remarcat que serà un alcalde per a tots els ciutadans.

El nou cap del govern municipal ha assenyalat que la transparència ha de ser un dels eixos del seu mandat, dient que l’ajuntament ‘ha de tenir parets de vidre’. Així mateix, ha manifestat el seu compromís contra la corrupció i per retornar ‘tots els diners que han sortit de la caixa comuna’.

Ribó ha afegit que la participació ciutadana ha de ser un segon eix del seu govern on els consells ciutadans guanyin pes i els pressupostos siguin participatius. El nou alcalde ha dit que ha rebut amb poc entusiasme la vara de comandament i que demanarà al secretari que la faci guardar perquè no simbolitza la seva manera de governar.

En aquest sentit ha dit que vol ‘treballar al costat dels ciutadans’ i s’ha posat com una de les prioritats reduir la taxa d’atur amb foment de les polítiques de rehabilitació dels habitatges, impuls de l’agricultura de l’horta de València, polítiques turístiques i foment del comerç de proximitat front a la ‘competència deslleial’ de la llibertat d’horaris.

‘Respectarem el Cabanyal i la seva peculiar trama urbana’ ha dit Ribó en relació a la paralització del projecte d’ampliació de l’avinguda Blasco Ibañez fins el mar passant pel mig del barri. El nou alcalde ha assenyalat que treballarà per la mobilitat sostenible, ampliant carrers per caminar i augmentant carrils bicis alhora que fomentant l’ús del transport públic.

Joan Ribó ha dit que treballarà perquè les Falles siguin patrimoni de la humanitat i per omplir els diversos contenidors culturals que té la ciutat. Així mateix, ha remarcat la importància que el valencià sigui la llengua de València des de la diversitat.

‘Després de 24 anys d’una certa forma de governar, avui comença una nova època per a València i per aquest ajuntament, us convido a tots i totes a participar d’aquest canvi’, ha finalitzat Ribó.

Vegeu els piulets que es fan sobre l’investidura de Joan Ribó:


Informació relacionada:

Rita Barberá plega i no assisitirà a la investidura de Ribó

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any