Oriol Junqueras: ‘Vull la independència perquè hi tenim tot el dret’

VilaWeb
Redacció
14.06.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Oriol Junqueras (Barcelona, 1969) és el cap de l’oposició al Parlament de Catalunya, president d’Esquerra Republicana de Catalunya i batlle de Sant Vicenç dels Horts. Entre el 2009 i el 2012 va ser eurodiputat per la coalició Verds/ALE. És professor d’història de la Universitat Autònoma de Barcelona.

―Per què i per a què voleu la independència de Catalunya?
—Vull la independència perquè hi tenim tot el dret i perquè és la millor manera de construir una societat més lliure, pròspera, neta i justa, amb una veritable igualtat d’oportunitats. Hem de disposar d’un estat al servei de la ciutadania, al servei dels interessos de la majoria.

―Què pot aportar una Catalunya independent al món?
—L’aportació científica, intel·lectual o cultural de Catalunya al món ja és avui superior al pes demogràfic que té en el conjunt del planeta. En tot cas, estic convençut que amb un estat a favor aquesta projecció no deixarà de créixer. Com ja va fer notar Pau Casals, l’aportació dels catalans al progrés de la humanitat mereix una ressenya i no tinc cap mena de dubte que així continuarà essent, comptant que tenim una gran capital, Barcelona, que sense ser capital d’un estat és una capital envejada arreu del món i una finestra d’oportunitats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any