Rita Barberá plega i no assisitirà a la investidura de Ribó

  • Ja s'ha començat a acomiadar dels funcionaris i ha convocat una roda de premsa a les 12.30

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.06.2015 - 10:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Rita Barberá ha decidit deixar l’ajuntament de València. En roda de premsa ha anunciat que aquets matí ha presentat a la junta electoral ‘la meva renuncia a lacta de regidora’.Després de perdre la majoria absoluta en les eleccions el passat 24 de maig, la que encara és la batllessa en funcions s’ha començat a acomiadar de tots els funcionaris de l’ajuntament durant aquest matí. Barberá ha ostentat el càrrec de batllessa durant 24 anys però el pacte d’esquerres entre Compromís i el PSPV-PSOE i València en Comú (marca blanca de Podem) l’apartarà del capdavant de l’ajuntament. Amb la renúncia com a regidora ja no assistirà demà al ple de constitució del nou ajuntament, així evitarà haver de cedir la vara de batllessa a Joan Ribó, que es convertirà en el nou batlle de València.

‘No he vist en la meva vida tants periodistes’, ha dit Barberá en començar la roda de premsa. Després d’anunciar que no seguirà a l’ajuntament ha valorat els seus 24 anys de govern: ‘Avui finalitza l’honor més gran que es pot tenir, ser alcaldessa de València. Gràcies als valencians que durant gairebé un quart de segle han confiat en mi’. I ha afegit: ‘No els dic adéu, perquè visc a València. Estaré atenta al que passa a la ciutat i a Espanya, en un moment tan delicat’.

Rita Barberá sí que seguirà com a diputada a les Corts Valencianes. Ahir, en la constitució de la nova mesa i en la qual el diputat socialista Francesc Colomer va ser escollit nou president de les corts, Barberá va mostrar una actitud poc respectuosa durant la sessió, tal com mostra aquesta fotografia publicada per Valencia Plaza:

Informació relacionada:

Rita Barberà: el separatisme ja arriba fins al límit de Múrcia

Rita Barberà: ‘Quina hòstia, quina hòstia!’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any