Manel Baixauli, entre els premis de la Crítica dels Escriptors Valencians

  • Tobies Grimaltos, Andreu Galan, Teresa Broseta, Joan Navarro, Manuel Molins i Carles Miret també són guardonats

VilaWeb
ACN
10.06.2015 - 18:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jurat dels XXV Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians ha fet públic el veredicte d’aquests guardons. El premi d’assaig és per al recull de proses filosòfiques ‘Vista parcial’, de Tobies Grimaltos. En la modalitat de literatura infantil, el guardó és per al llibre de poesia d’Andreu Galan ‘Qui no sap riure no sap viure’. El premi de literatura juvenil ha estat per la novel·la de Teresa Broseta ‘Cor d’elefant’. Manuel Baixauli s’ha endut el premi de narrativa, per la novel·la ‘La cinquena planta’. Joan Navarro, el de poesia pel volum ‘O: llibre d’hores’, amb el pintor Pere Salinas. En teatre ha estat guardonada l’obra ‘Blut Und Boden’ (Sang i Pàtria) de Manuel Molins.

El jurat ha revelat aquesta vesprada el veredicte dels premis que reconeixen les millors obres d’autors valencians publicades en llengua catalana durant el 2014. Era format per Isabel Garcia-Canet, Octavi Monsonís i Ramon Xavier Rosselló en els gèneres de poesia, literatura infantil i literatura juvenil; i per Anna Moner, Vicent Usó i Silvestre Vilaplana en els d’assaig, narrativa i teatre.

Els Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, els convoca l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) des del 1991. Després de vint-i-cinc anys, han esdevingut uns dels premis més importants de la literatura catalana al País Valencià, i amb un caràcter especial pel fer de ser atorgats a obra publicada.

Els altres premis

A més dels guardons esmentats, la junta de l’AELC al País Valencià ha decidit d’atorgar el premi de difusió de la literatura catalana a la Societat Coral el Micalet. Enguany hi haurà una novetat: també es presentarà el VI premi de poesia Manuel Garcia Grau, que convoca la Universitat Jaume I de Castelló amb la col·laboració de l’AELC. Ha recaigut en Carles Miret i Estruch, per l’obra ‘Auir’, que publicarà l’editorial Perifèric. El jurat d’aquest premi era format per Antoni Albalat, Josep Lluís Roig –guanyador de l’edició anterior– i Marisol González.

Divendres, el lliurament

Els premis es lliuraran divendres a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València, durant una vetllada presentada per Francesc Anyó en què s’homenatjarà el poeta Marc Granell, amb un parlament de Maria Josep Escrivà. També hi haurà actuacions musicals: de la cantant Manuela Alandes, que interpretarà cançons compostes a partir de textos dels socis de l’AELC, i de Borja Penalba amb Francesc Anyó, que interpretaran poemes de Marc Granell.

Més tard, també a l’Octubre CCC, hi haurà un sopar. S’hi han inscrit més de cent persones del món literari i cultural valencià. Hi ha confirmada la presència de Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any