Es publica el poemari ‘A dalt més alt’ de Carles Dachs

  • Va guanyar el dissetè Premi de Poesia Maria Mercè Marçal, lliurat aquest febrer

VilaWeb
Redacció
09.06.2015 - 17:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’editorial lleidatana Pagès Editors ha publicat el llibre A dalt més alt, després que aquesta obra resultés guanyadora d’entre els 57 originals presentats a la dissetena edició del Premi de Poesia Maria Mercè Marçal, convocat pel Consell Comarcal del Pla d’Urgell. L’autor, l’osonenc Carles Dachs, ha explicat: “Veure A dalt més alt editat em fa molta il·lusió, i estic molt agraït a tots els que ho han fet possible. I la il·lusió no és perquè cregui que els meus versos mereixin ser estampats en un llibre, ben al contrari: és ara, en aquest format, quan hi veig més els defectes.”

A dalt més alt, segons el mateix Dachs, “és la recerca d’un lloc des d’on mirar el món, un intent de construir un paisatge exterior i interior”. De fet, el títol de l’obra és un mot osonenc que significa les golfes, la part més alta de la casa. En aquest sentit, i tenint en compte que la mateixa Maria Mercè Marçal havia explicat l’atracció que sentia de petita pel misteri que s’amagava al sostremort de casa seva, Dachs ha relatat: “Ella, quan hi pujava, hi veia la primera metàfora de la seva poesia: «Temptació o repte, transgressió i mancança». Tot i que no és el mateix i no està tan ben elaborat, jo podria dir una cosa semblant: la poesia, deu ser la necessitat de trobar un recer confortable, del qual de vegades sortim encara amb més pors i temences.”

De la seva banda, el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Francesc Fabregat, ha felicitat una vegada més l’autor pel premi i també per la publicació del llibre: “Per al Consell Comarcal és molt satisfactori poder continuar convocant el premi i celebrant-lo i entenem que la publicació de l’obra guanyadora és la culminació del certamen.”

El dissetè Premi de Poesia Maria Mercè Marçal es va donar a conèixer en una gala literària el 27 de febrer de 2015. El jurat qualificador, integrat per Jordi Pàmias, Jaume Pont, Joan Cornudella, Ramon Rubinat i Àngels Marzo, va atorgar per majoria el premi a l’obra A dalt més alt, presentada sota el pseudònim de Martí Clobet.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any