Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  09.06.2015  17:00

Es publica el poemari 'A dalt més alt' de Carles Dachs

Va guanyar el dissetè Premi de Poesia Maria Mercè Marçal, lliurat aquest febrer

Men?ame
 

L’editorial lleidatana Pagès Editors ha publicat el llibre A dalt més alt, després que aquesta obra resultés guanyadora d’entre els 57 originals presentats a la dissetena edició del Premi de Poesia Maria Mercè Marçal, convocat pel Consell Comarcal del Pla d’Urgell. L’autor, l’osonenc Carles Dachs, ha explicat: “Veure A dalt més alt editat em fa molta il·lusió, i estic molt agraït a tots els que ho han fet possible. I la il·lusió no és perquè cregui que els meus versos mereixin ser estampats en un llibre, ben al contrari: és ara, en aquest format, quan hi veig més els defectes.”

A dalt més alt, segons el mateix Dachs, “és la recerca d’un lloc des d’on mirar el món, un intent de construir un paisatge exterior i interior”. De fet, el títol de l’obra és un mot osonenc que significa les golfes, la part més alta de la casa. En aquest sentit, i tenint en compte que la mateixa Maria Mercè Marçal havia explicat l’atracció que sentia de petita pel misteri que s’amagava al sostremort de casa seva, Dachs ha relatat: “Ella, quan hi pujava, hi veia la primera metàfora de la seva poesia: «Temptació o repte, transgressió i mancança». Tot i que no és el mateix i no està tan ben elaborat, jo podria dir una cosa semblant: la poesia, deu ser la necessitat de trobar un recer confortable, del qual de vegades sortim encara amb més pors i temences.”

De la seva banda, el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Francesc Fabregat, ha felicitat una vegada més l’autor pel premi i també per la publicació del llibre: “Per al Consell Comarcal és molt satisfactori poder continuar convocant el premi i celebrant-lo i entenem que la publicació de l’obra guanyadora és la culminació del certamen.”

El dissetè Premi de Poesia Maria Mercè Marçal es va donar a conèixer en una gala literària el 27 de febrer de 2015. El jurat qualificador, integrat per Jordi Pàmias, Jaume Pont, Joan Cornudella, Ramon Rubinat i Àngels Marzo, va atorgar per majoria el premi a l’obra A dalt més alt, presentada sota el pseudònim de Martí Clobet.