Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  09.06.2015  06:00

Carregar bateries amb la wi-fi?

Un equip universitari nord-americà ha experimentat amb un 'router' que dóna connexió a internet i alhora recarrega petits aparells electrònics

Men?ame
 

Un dels grans problemes dels nombrosos aparells electrònics que cada dia ens envolten més és la durada de la bateria. Sovint hem d'arrossegar tota mena de cables per a poder-los carregar quan se'ls acaba l'autonomia. El desafiament, doncs, és trobar la millor solució per a recarregar-los. Un equip de la Universitat de Washington treballa en un encaminador wi-fi que, a més de donar connexió a internet sense fils, alimenta la bateria de petits ginys electrònics situats a menys de deu metres.

El 'router' utilitzat, batejat amb el nom de PoWiFi, modifica el senyal de la xarxa wi-fi en corrent d'energia amb l'ajuda d'un convertidor DC a DC. El giny s'ha dissenyat pensant, sobretot, en la creixent internet de les coses.

En un article recent els autors de l'aparell expliquen que l'han provat en sis llars nord-americanes amb bons resultats: en la majoria de casos, diuen, l'ús de l'encaminador per a passar-hi corrent no ha rebaixat el nivell de connexió a internet ni l'ha interferida.