Conferències internacionals i novetats discogràfiques al ‘Fes Ta festa’

  • Entrevista amb Lluís Garcia Petit, consultor en patrimoni cultural especialitzat en les convencions de la UNESCO

VilaWeb
Jesús Ventura i Amadeu Carbó
06.06.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Entre els dies 6 i 13 de juny es farà a Santa Susanna, al Maresme, la Primera Conferència Internacional d’ONG acreditades per la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO. Està organitzada per l’Ens de Comunicació Associativa i en parlarem a l’entrevista amb en Lluís Garcia Petit, consultor en patrimoni cultural especialitzat en les convencions de la UNESCO.

En el programa d’aquesta setmana continuem presentant novetats discogràfiques de dues en dues. Ens fixarem en el segon CD de ‘Calella, capital de la Sardana’, que han gravat amb una big band i cobla creada expressament per l’ocasió. Dirigida per Joan Díaz, amb les veus de Laura Simó, Gemma Abrié i Xavier Casellas, inclou temes catalans i d’arreu. N’escoltarem dos exemples: ‘Homenatge a Teresa’, d’Ovidi Montllor i el conegut tema de Bobby McFerrin que tanca el CD, ‘Don’t worry, be happy’.

També us parlarem de la Fonoteca de la Cobla Ciutat de Girona, i del segon volum de la Col·lecció Compositors Gironins que han dedicat al compositor Narcís Costa i Horts. Aquest CD que inclou tretze sardanes del que fou fundador de l’Orfeó Català de Mèxic.  El van presentar divendres passat al concert commemoratiu del quarantè aniversari de la formació que tingué lloc a l’Auditori de Girona. N’escoltarem una petita joia que porta per títol ‘La non-non dels camps’.

I també tindrem les seccions: com cada inici de mes, comptem amb les Paraules de festa, un joc de mots i expressions al voltant de les festes que ens portarà l’Octavian Mocanu, el President de l’Associació Internacional d’Scrable en Català. També tindrem la Crònica castellera d’en Carles Esteve, que com cada setmana ens parlarà de les novetats realitzades per les colles i d’una notícia destacada: “Dos pilars de 6 simultanis a Sants”.

A les Dites i refranys en Víctor Pàmies ens parla d’aquella que diu: “El camí de l’infern fa baixada i el del cel fa pujada”. Com podeu veure, física elemental en el tema del judici final. En Ramon Vilar ens porta un altres dels seus Sons de la tradició, en aquest cas un toc de campanes: el “Toc del bon temps de Castellterçol”. Tindrem també un altre Fons Amades, que prepara l’Antoni Serés on ens parla del “Paper de guardes”. I recordarem la història dels “Gegants de Moià” en una de les primeres edicions de les Històries de Gegants de la Berta Miró.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any