Alfonso Rus diu que renuncia com a candidat del PP a Xàtiva

  • El partit interpreta que no recollirà l'acta de diputat · Està suspès de militància a causa d'un presumpte cas de corrupció relacionat amb una empresa de la Diputació de València

VilaWeb
ACN
04.06.2015 - 15:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle de Xàtiva (Costera) en funcions, Alfonso Rus, ha renunciat a ser candidat del PP a l’ajuntament en la llista que va encapçalar en les eleccions municipals malgrat haver estat suspès de manera temporal del partit a causa d’un presumpte cas de corrupció. Segons recull l’acta de la junta electoral de Xàtiva, amb data d’avui, Alfonso Rus ha renunciat a ser candidat de la llista així com de les obligacions derivades d’aquesta condició. El PP d’Alfonso Rus, que governava amb majoria absoluta des de 1995 amb 11 regidors, va perdre 6 regidors, situant-se com a tercera força al consistori. El PSPV-PSOE va obtenir 7 regidors i EUPV 5. Compromís, amb 3 representants, i C’s amb 1 completen l’ajuntament.

Alfonso Rus també va ser apartat de la presidència del partit a la demarcació de València però continua com a president de la Diputació de València, amb les funcions delegades de manera temporal en el seu vice-president.

Les gravacions on presumptament se’l pot escoltar comptant bitllets i al·ludint a presumptes comissions van aparèixer un cop que el PP ja havia presentat les llistes municipals, amb Alfonso Rus optant a la reelecció a l’alcadia de Xàtiva. Així, tot i estar suspès de militància, Rus pot encapçalar la llista com a independent sense que els populars tinguessin cap més opció que retirar-la si no volien que fos candidat.

En diverses compareixences i declaracions públiques ha negat que sigui la seua veu la que apareix en les gravacions i ha insinuat que era un complot des de dins del mateix PP per apartar-lo.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any