Una de cada cinc persones viuen sota el llindar de la pobresa al Llenguadoc Rosselló

  • Els habitants de la regió Llenguadoc Rosselló viuen, de mitjana, amb un nivell de recursos inferior a la majoria de les altres regions metropolitanes de l'estat francès. A més a més, un de cada cinc viu sota el llindar de pobresa ...>>
    Dc 3 de juny del 2015

VilaWeb
Redacció
03.06.2015 - 11:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Segons un estudi de l’Insee publicat ahir dimarts, la taxa de pobresa és més important en el centre de les grans àrees urbanes, on les famílies monoparentals i les nombroses, així com les parelles joves es troben particularment afectades. En aquestes ciutats, 19,5% de la població de mitjana vivia sota el llindar de pobresa (nivell de vida inferior a 990 €uros per mes) l’any 2012, segons aquest estudi, on l’Insee afina per primera vegada les seues estadístiques de la pobresa fins a nivell dels municipis.

Al conjunt de l’estat francès, és en els municipis aïllats que la taxa de pobresa és més forta (16,9% de mitjana), però aquestes últimes, repartides sobre el conjunt del territori, no representen més que un 5% de la població (encara que sigui massa). Així les regions més pobres són les de Còrsega i el Llenguadoc Rosselló.

Els habitants de la regió Llenguadoc- Rosselló viuen, de mitjana, amb un nivell de recursos inferior a la majoria de les altres regions metropolitanes. Malgrat els mecanismes de redistribució, prop d’un habitant sobre cinc viu sota el llindar de pobresa (990 €uros per mes per a una persona sola). Aquesta precarietat afecta principalment a les famílies monoparentals i les persones soles. 

Trobareu aquest estudi, en el document adjunt a la notícia (pdf, en francès)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any