Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  03.06.2015  11:30

Una de cada cinc persones viuen sota el llindar de la pobresa al Llenguadoc Rosselló

Els habitants de la regió Llenguadoc Rosselló viuen, de mitjana, amb un nivell de recursos inferior a la majoria de les altres regions metropolitanes de l'estat francès. A més a més, un de cada cinc viu sota el llindar de pobresa ...>>
Dc 3 de juny del 2015

Men?ame
 

Segons un estudi de l'Insee publicat ahir dimarts, la taxa de pobresa és més important en el centre de les grans àrees urbanes, on les famílies monoparentals i les nombroses, així com les parelles joves es troben particularment afectades. En aquestes ciutats, 19,5% de la població de mitjana vivia sota el llindar de pobresa (nivell de vida inferior a 990 €uros per mes) l'any 2012, segons aquest estudi, on l'Insee afina per primera vegada les seues estadístiques de la pobresa fins a nivell dels municipis.

Al conjunt de l'estat francès, és en els municipis aïllats que la taxa de pobresa és més forta (16,9% de mitjana), però aquestes últimes, repartides sobre el conjunt del territori, no representen més que un 5% de la població (encara que sigui massa). Així les regions més pobres són les de Còrsega i el Llenguadoc Rosselló.

Els habitants de la regió Llenguadoc- Rosselló viuen, de mitjana, amb un nivell de recursos inferior a la majoria de les altres regions metropolitanes. Malgrat els mecanismes de redistribució, prop d’un habitant sobre cinc viu sota el llindar de pobresa (990 €uros per mes per a una persona sola). Aquesta precarietat afecta principalment a les famílies monoparentals i les persones soles. 

Trobareu aquest estudi, en el document adjunt a la notícia (pdf, en francès)